اگر در پی خرید یک هارد سرور مناسب برای سرور خود باشید حتما قبل از خرید باید مقداری اطلاعات در این زمینه داشته باشید که یکی از این موضوعات همین فرق بین هاردهای سس و ساتا می باشد.
هاردهای SATA از نظر پورت، نوع کابل و ظاهر با یگدیگر متفاوت هستند، برای مثال هاردهای ۷٫۲k SATA و هاردهای SAS دونوع ۱۰k و ۱۵K بوده که عدد های مربوط نشان دهنده سرعت چرخش پلاتر می باشد که می تواند اطلاعات را ذخیره سازی کند هاردی که دارای عدد بالاتری است نشان دهنده سرعت پردازش بالا است. پس می توان گفت یکی از بارزترین تفاوت هاردهای SAS و SATA به سرعت بالاتر SAS برمیگردد، که قابلیت استفاده از آن مطمئن تر است. از مهمترین عوامل اندازه گیری سرعت هاردیسک (IOPS (Inputs Outputs Per Second) بوده، که بیان کننده میزان داده های خوانده و نوشته شده از درایو است. میانگین IOPS برای نوع هارد SATA 7.2 K برابر در حدود 80 است و برای نوع SAS 15K برابر 180 و نوع SAS 10K 120 است. هاردهای SAS برای مواد حساس و مهم مانند زمانی که سرعت و قابلیت دسترسی به اطلاعات مهم است، کاربرد دارد. برای مثال برای سرورهای سیستم هایی بانکداری و تجارت الکترونیک مورد استفاده قرار بگیرد. به لحاظ ظاهری و فیزیکی این دو کاملا با یکدیگر تفاوت داشته، که این مورد نیز نوع کابل و پورت اتصال آنها باز می گردد. هاردهای SAS برای کاربرد در دسکتاپ و نیز زمان ذخیره سازی حجم بالای اطلاعات مورد استفاده بیشتری قرار می گیرد، مانند دیتا سنترها. کابل های SATA یک متر طول داشته و دارای کابل برق و دیتای جدا است این در حالی است که هاردهای SAS می توانند تا 10 متر کابل را ساپورت کنند و از کابل به عنوان برق و دیتا استفاده کنند. هاردهای SAS برتری کاملی نسبت به نوع SATA داشته اند. هاردهای SATA در ظریفت های متعددی وجود داشته، که بالاترین ظرفیت آنها برابر با 16TB است.

 

تفاوت هاردهای سس (sas) و ساتا (sata)

هارد sas چیست

هاردهای نوع SAS از جدیترین ذخیره سازهای نسل سازمانی به شمار می روند که از عملکرد و قابلیت اطمینان بالایی برخوردار می باشند. SAS مخفف Serial Attached SCSI بوده، که نسل جدیدی از تکنولوزی که به عنوان ابزار ذخیره سازی و ارتباطی است. این مدل از هاردیسک ها که قابل استفاده درسرورها هستند. هاردیسک های SAS برخلاف هاردهای SSD از ظرفیت ذخیره سازی بالایی بهره مند هستند، که سرعت بیشتری نسبت به نوع SATA دارند. این نوع هاردیسک ها در سیستم های سروری کاربرد دارند که به این صورت بیان می شوند، هارد sas ssd. هارد دیسک sas دارای نوع 10K و 15K که نشان دهده سرعت چرخش هاردیسک ها می باشند، 10000 دور و 15000 دور در دقیقه. ظرفیت SAS پایین تر از هاردهای SATA است. هاردهای ساتا با ظرفیت 6 ترابایت در بازار موجود هستند، ولی هارد SAS در ظرفیت های 300 تا 900 گیگابایت در بازار یافت می شود. هاردهای SAS که به منظور استفاده در برنامه های سرعت و دسترسی بالا، طراحی شده است. این نوع هاردها قابلیت کار کردن بیش از1.2 میلیون ساعت به طور مداوم را دارد. این مقدار برای هارد SATA حدود 700 هزار ساعت و هارد SSD حدود 2 میلیون ساعت می باشد. مصرف برق هارد سرور SAS حدود 5 الی 7 وات در حالت بیکار بوده و حدود 10 الی 14 وات در حالت نرمال می باشد.

تفاوت sas و sata

هارد sata چیست

SATA مخفف Serial Advanced Technology Attachment است و قابلیت تبادل اطلاعات بین اتوبوس های رایانه و دستگاه های ذخیره سازی را دارد. هاردیسک های SATA دارای ظرفیت بیشتر و قیمت ارزان تر می باشد. این نوع هاردها در محدوده ا ترابایت تا 3 ترابایت مقرون به صرفه است. هاردهای SATA در رایانه های شخصی و ذخیره سازی داده ها نیز مورد استفاده قرار می گیرد. این نوع هاردها انواع مختلفی داشته، مانند هارد بلک یا قرمز و آبی یا بنفش است که هرکدام دارای کاربرد خاصی است.

پیشنهاد مطالعه بیشتر : تفاوت هارد معمولی با هارد سرور

ویژگی های sas

  • قابلیت پشتیبانی از تعداد دستگاه های زیاد
  • با استفاده از درگاه های عقب، درایوها قابلیت اتصال از طریق درگاه داشته اند و به راحتی نصب یا حذف می شوند
  • سرعت انتقال بسیار بالا
  • سرعت انتقال اطلاعات به ترتیب 6Gb/s و 12Gb/s

ویژگی های sata

SATA از رابط BUS برخوردار بوده، که برای اتصال آداپتورهای BUS میزبان دستگاه های انبوه مانند درایوهای نوری و انواع هاردیسک ها است. این رابط برای اتصال دیسک های سخت به سیستم میزبان مانند مادربرد رایانه کاربرد دارد. SATA دارای مزایای بسیاری نسبت به ATA و PATA است. از ویژگیهای مهم آن می توان به قابلیت تعویض آن و سرعت انتقال سریع داده ها اشاره کرد. تعویض فوری امکان تعویض اجزای سیستم کامپیوتر را بدون نیاز به خاموش کردن سیستم فراهم می کند. نرخ انتقال داده 6 گیگابایت در ثانیه بسیار سریعتر از ATA و PATA است.

کاربرد هارد های sas و sata

این نوع از هاردها دارای قابلیت بسط پذیری بیشتری داشته و ازنظر تئوری قادر به پشتیبانی از حداکثر 16384 دستگاه است. درایوهای سس از افزونگی داخلی بهره مند می باشند و در زمان خرابی دستگاه به کاربران کمک خواهد کرد. سرعت انتقال آنها بالا است و موجب بهبود عملکرد خواهند شد. رابط sas با فناوری های مجنمع ساخته شده است، که این ویژگی موجب شده که در sata عملکرد بهتری را دارا باشند. هارد Sas در مقایسه با سایر رابط ها با دستگاههای متفاوت متصل شده و در سطح معماری از قابلیت انعطاف پذیری برخورداراست. اما در هارد نوع sata داده ها به صورت فیزیکی بر روی دیسک ثبت می شود و نیازمند یکپارچه سازی مستقیم است. درایوهای sata در مقایسه با سایر رابط های ذخیره سازی ارزان تر می باشند و توانایی مدیریت حجم بالایی از ذخیره سازی را دارند. این رابط ذخیره سازی هارد دیسک های Ata را به مادربرد دستگاه متصل کرده و از ارتباط سریع برای انتقال داده ها استفاده خواهد کرد. رابط sata نسبت به سایر رابط های ذخیره سازی دارای قدرت انعطاف پذیری کم تری است. sata به طور قابل توجهی کندتر از sas عمل کرده و سرعت انتقال داده آن به دلیل عملکرد محدود پورت بر درایو تاثیر دارد. درایوهای sata در صورت نصب زیر ساخت های مبتنی برsas از توسعه پذیر بهره مند خواهند شد.

سرعت در هاردهای sas و sata

هاردهای سس از سرعت های 7.2k – 10k و 15k بهره می برند که hdk مقدار در هاردهای sata برابر با 5200 تا 7200 (rpm) می باشد. و هر کدام بسته به نیاز کاربر انتخاب می شوند.

جمع بندی

در این مطلب سعی کردیم تمامی موارد مربوط به این دو نوع از هارد را برای شما بیان کنیم اگر سوالی در این زمینه دارید می توانید در بخش کامنت ها از ما بپرسید تا در سریع ترین زمان ممکن پاسخگوی شما باشیم.

فروشگاه تجهیز شبکه فیدار در زمینه فروش سرور و تجهیزات شبکه فعالیت دارد که می توانید محصولات مورد نظر خود را بصورت آنلاین از این شرکت تهیه نمایید.