تفاوت هارد سرور با هارد معمولی در چیست تا انتهای این مقاله با ما همراه باشید تا پاسخ سوال خود را در این زمینه بیابید.

سرورها به دلیل پردازش اطلاعات حجیم از هاردهایی با سرعت و پایداری بالاتر استفاده می‌کنند. سرعت انتقال داده در ثانیه در هارد سرور بیشتر از هارد معمولی است. همچنین حافظه پنهان هارد معمولی کمتر از هارد سرور می‌باشد. یک هارد معمولی دارای حافظه کش ۸ مگابایت، ۱۶ مگابایت، بزرگ‌ترین آن ۶۴ مگابایت است. در صورتی که حافظه پنهان هارد سرور ۶۴ مگابایت، ۱۲۸ مگابایت یا حتی بالاتر است.
در ابتدا بهتر است کمی در مورد اینکه هارد چیست بدانیم. هارد قطعه ای متشکل از چند صفحه مغناطیسی است که اطلاعات بصورت دیجیتالی روی آن ها قرار می گیرد. در زبان مهندسی و تخصصی به هارد HDD نیز گفته می شود. هر چند به تناسب نوع دستگاه نوع هاردی که درون آن نصب است نیز متفاوت خواهد بود. هاردها با ظرفیت های مختلفی به بازار عرضه می شوند که قطعاً هرچه ظرفیت هارد بالاتر باشد به این معناست که حجم اطلاعات بیشتری را در خود جای خواهد داد. سرورها نیز به عنوان کامپیوتر های مادر در شبکه های کامپیوتری نیاز به هارد سرور برای ذخیره اطلاعات دارند. سرور ها به دلیل اینکه باید جوابگوی حجم زیادی از تبادل اطلاعات باشند نیاز به هاردهایی با بالاترین سرعت و بیشترین حجم ممکن را دارند.

 هارد معمولی

هارد دیسک‌های معمولی لزوماً از فناوری S.M.A.R.T (نظارت بر خود، تجزیه و تحلیل و گزارش دهی فناوری) پشتیبانی نمی‌کنند. همچنین تنها در کامپیوترهای پیشرفته از فناوری آرایه مغناطیسی RAID استفاده می‌کنند. این نوع از هارد ها از قابلیت hot swap که می‌توان بدون خاموش کردن سیستم هارد را از سیستم خارج یا به سیستم اضافه کرد، پشتیبانی نمی‌کنند. سرعت گردش دیسک این دسته از هاردها معمولاً ۷۲۰۰ دور در دقیقه است. سه نوع هارد دیسک SATA، SCSI و SAS در حال حاضر در بازار موجود است. در کامپیوترهای معمولی اغلب از هارد نوع SATA استفاده می‌شود.

 هارد سرور

بر خلاف هارد دیسک های معمولی، هارد دیسک های سرور از فناوری S.M.A.R.T و فناوری RAID پشتیبانی می‌کند. درایوهای هارد سرور از پایداری و اطمینان بیشتری نسبت به هاردهای معمولی برخوردار هستند. هارد دیسک‌های سرور از قابلیت hot swap پشتیبانی می‌کنند. یعنی می‌توان بدون خاموش کردن و توقف سرور، یک هارد را بیرون کشید یا وارد کرد. این هاردها مقاومت بیشتری در برابر ضربه دارند. سرعت هارد دیسک سرور بیشتر از ۷۲۰۰ دور در دقیقه است و ممکن است به ۱۵۰۰۰ دور در دقیقه یا حتی بیشتر برسد. اغلب هارد دیسک های موجود در بازار دارای سرعت ۱۰۰۰۰ دور در دقیقه یا ۱۵۰۰۰ دور در دقیقه می‌باشند. همان‌طور که در قسمت قبل اشاره کردیم سه نوع هارد دیسک در بازار وجود دارد. در سرورهای سطح پایین معمولاً از هارد دیسک های SATA استفاده می‌شود. در سرورهای میان رده به بالا از هارد دیسک‌های SCSI و SAS استفاده می‌شود. سرعت انتقال داده در هارد دیسک های SCSI در هر ثانیه به ترتیب می‌تواند به ۱۶۰ مگابایت و ۳۲۰ مگابایت برسد. هارد سرور طول عمر و گارانتی بیشتری نسبت به هارد معمولی دارد.

.

مطالب مرتبط

پیشنهاد می شود این مقالات را نیز بخوانید :

 

               تفاوت هاردهای sas و sata

 

                   فرق هارد ssd و hdd

The-difference-between-sas-and-sata-hard-drives-

شباهت هارد معمولی و هارد سرور در چیست

هارد دیسک های معمولی و هارد سرورها هر دو ۲.۵ / ۳.۵ اینچ هستند. و از نظر ظاهری و نحوه عملکرد به یکدیگر شباهت دارند.

تفاوت بین هارد دیسک سرور و هارد دیسک معمولی

1- هارد دیسک سرور از hot swap یا Hot Plug پشتیبانی می‌کند.

هارد دیسک‌های مکانیکی معمولی از hot swap پشتیبانی نمی‌کنند. اکثر هارد دیسک‌های سرور از hot swap پشتیبانی می‌کنند که می‌توانید بدون متوقف کردن سرور، یک هارد را بیرون بکشید یا وارد کنید. سیستم عامل می‌تواند تغییرات هارددیسک را به طور خودکار تشخیص دهد.
به عنوان مثال، هارد دیسک‌های SCSI دارای رابط SCA2 (pin_80) هستند که به طور خاص از فناوری hot swap پشتیبانی ‌می‌کنند. هنگامی که همراه با backplane SCSI استفاده می‌شود، می‌توانید هارد دیسک را به راحتی hot-swap کنید. این فناوری برای سروری که 24 ساعت شبانه روز کار می‌کند بسیار ضروری است. با این حال، هارد درایوهای عادی، معمولاً از hot swap پشتیبانی نمی‌کنند. در این حالت، تفاوت زیادی بین هارد دیسک‌های سرور و هارد دیسک‌های معمولی وجود دارد.

2- هارد دیسک سرور سریعتر است.

سرعت هاردهای مکانیکی معمولی معمولاً 7200 دور در دقیقه است و هارد های قدیمی فقط 5400 دور در دقیقه دارند. سرعت هارد دیسک سرور بالاتر است، به طور کلی می‌تواند به بیش از 7200 دور در دقیقه، سرعت متداول 10000 دور در دقیقه / 15000 دور در دقیقه یا حتی بیشتر برسد.

3- تفاوت های دیگر

در حال حاضر، سه هارد دیسک اصلی در بازار سرورها وجود دارد، هارد SATA ، هارد دیسک‌های SCSI و هارد SAS که از هارد دیسک‌های SATA عمدتا در زمینه سرورهای سطح پایین استفاده می‌شود، در حالی که هارد دیسک‌های SCSI و SAS به سمت سرورهای میان رده به بالا گرایش دارند. بیشتر سرورها از هارد درایوهای SCSI با توان عملیاتی بالا و استفاده از پردازش بسیار پایین استفاده می‌کنند. میزان انتقال خارجی و سرعت انتقال داخلی هارد دیسک‌های SCSI بسیار بیشتر از هارد دیسک‌های معمولی است. به طور کلی از Ultra160 SCSI ، Ultra320 SCSI و سایر استانداردها استفاده می‌کند. سرعت انتقال داده در هر ثانیه به ترتیب می‌تواند به 160 مگابایت و 320 مگابایت برسد. در حال حاضر هارد دیسک‌های اصلی SCSI از استاندارد Ultra320 SCSI استفاده می‌شوند.
هارد دیسک‌های SCSI فقط از طریق رابط SCSI قابل استفاده هستند. برخی مادربردهای سرور از یک رابط SCSI استفاده می‌کنند و برخی دیگر دارای کارت رابط SCSI اختصاصی هستند. کارت رابط SCSI میتواند 7 دستگاه SCSI را به هم متصل کند که البته با رابط‌های دیسک سخت معمولی نیز قابل مقایسه نیست.

دلایل استفاده نکردن از هارد معمولی به جای هارد سرور

در جواب باید بگوییم که برای این کار دلایلی وجود دارد که از اهمیت بسزایی برخوردار هستند که برای پاسخ باید تفاوت های هارد سرور و معمولی را در نظر بگیریم:

۱- هارد دیسک هایی که مخصوص سرور طراحی می‌شوند نوع ساختار آن ها duty cycle می باشد بدین معنی که این هارد دیسک ها موظف هستند تمام روز های سال را بدون توقف کار کنند. اما در مورد هارد دیسک های دسکتاپ این نوع ساختار به گونه ای است که تنها 20 الی 30 درصد از سال را قادر هستند بدون وقفه به انجام فعالیت بپردازند. بهتر است بگوییم که Duty Cycle (چرخه وظیفه) در سرور ها حتی 100 درصد هم می تواند باشد.

۲- دلیل دوم برای این که هارد دیسک PC را به صورت همزمان با هارد دیسک سرور روی سرور خود استفاده نکنید این است که دو نوع هارد دیسک از timeout value های متفاوتی استفاده می کنند. این تفاوت است که می تواند ورود و خروج داده ها و اطلاعات را دچار اختلال کند. این تفاوت ها به صورت قابل توجه در ساختار های RAID قابل مشاهده هستند.

معایب استفاده از هارد سرور معمولی به جای هارد سرور

اگر از هارد دیسک های دسکتاپ یا PC روی سرور خود استفاده نمایید باید بدانید که این هارد سرور ها قابلیت اطمینان و تکیه کردن نداشته و بعد از گذشت مدت زمانی دچار اختلال شده و کار شما را نیز لنگ خواهند کرد.
در این مقاله با تفاوت هارد سرور و هارد معمولی آشنا شدید و متوجه شدید که منظور ما از این جمله این نیست که شما هیچ گاه نمی توانید از هارد دیسک PC روی سرور خود استفاده کنید ، شما می توانید هارد دیسک دسکتاپ را روی سرور هایی که نیازی نیست فعالیت زیادی داشته باشند و بار کاری روی آن ها کم است و سرویس های مورد استفاده روی آن دارای اهمیت بسزایی نیستند ، بهره گیرید.
عده ای معتقد هستند که اگر از هارد دیسک دسکتاپ روی سرور خود استفاده کنند ، هزینه ی سالانه تعویض این هاردها در مقایسه با هزینه ی خرید هارد دیسک مخصوص سرور کم می باشد. برای این افراد میزان هزینه و پول در اولویت قرار دارد نه کیفیت هاردی که مورد استفاده قرار می دهند.

نتیجه

در این مقاله تفاوت های هارد معمولی با هارد سرور بیان شد. در همین مقاله شما تا حدودی تفاوت بین هارد سروری و هارد معمولی را درک کردید و متوجه شدید که چه عواملی باعث تفاوت در قیمت و جنس و مشخصات آن و همچنین استفاده از هر کدام از این نوع هارد ها می باشند. امیدواریم که این مطلب برای شما مفید بوده باشد .

WhatsApp
Telegram
LinkedIn