بررسی رم سرور ها به طور تخصصی و انواع آن
رم سرور چیست؟
RAM که به معنی Random acess {حافظه با دسترسی موقت} است، که واژه ی حافظه ی اصلی Main memory هم نامیده می شود و می تواند سرعت تبادل اطلاعات را بین هارد {دیسک سخت } و Cpu پردازشگر مرکزی را تنظیم کند و با قرارگرفتن بین CPU و HDD سرعت پردازش را بهتر کند. RAM را حافظه ی موقت سرور می خوانند، که وظیفه ی بهبود خطاهای احتمالی را برعهده دارد و یک بلاک اضافه در رم دارد، که به رفع و پیدا کردن مشکلات می پردازد، به این نوع رم ها {Error ECC} correction نیز می گویند که این قابلیت را داشته برروی مادر برد نصب شود. رم های از نوع NON- ECC همچنین به وسیله مادر برد های خانگی پشتیبانی می شوند. رم سرور که همانند رایانه بوده ومی تواند عملیات ذخیره سازی بالاتری را انجام دهد. رم سرورها بیشتر از هشت گیگ فضا را در اختیار داشته و به صورت کلی این ظرفیت را داشته تا 96 اسلات را در یک سرور تحت کنترل قرار دهند. رم سرورها در بازار تنوع زیادی دارند و به 4 دسته قابل تقسیم بندی هستند که هرکدام از این رم سرورها می توانند به یک منبع تغذیه متصل شوند، از جمله از این موارد رم سرورهای SDRM, SRAM, DRAM,DDR هستند که بستگی زیادی به انرژی الکتریکی دارند و در صورت قطع شدن منبع آنها تمام داده های خود را از دست می دهند.
RDIMM و LRDIMM در رم سرور چه مفهومی دارند؟
برای انجام پردازش در بانک داده ها و Big Data همیشه نیاز به ظرفیت بالا است، که رم های نوع LRDIMM قابلیت پشتیبانی از سرورهای نسل 8 و9 و 10 اچ پی پرولیانت را دارد و با نصب این نوع از رم ها در سرورهای HP DL380 G9 و HPDL 580 G9 می توانند تا 6 ترابایت امکان دسترسی به حافظه را دراختیار بگیرند از جمله مزایایی که رم های نوع LRDIMM دارند که، دراین رم سرورها سیگنال های کنترل و آدرس ها و Data Line ها نیز می توانند بافر شوند و برای استفاده در Big data کارایی داشته باشند و با مدت زمان بارگذاری کمتر انرژی و گرمای کمی را تولید کنند. همچنین به دلیل عدم به کارگیری از کنترلر سرعت بیشتری را برای هدایت داده ها استفاده کنند .این نوع از رم ها از فرکانس و زمان تاخیر کم و توان عملیاتی بالایی برخوردار هستند و از مموری چیپ ها برای رجسترینگ بهرمنده شده اند و دارای طراحی بهتر جهت افزایش سرعت و کارایی هستند و نیز ظرفیت بالاتری نسبت به RDIMM دارند. دو نکته هنگام استفاده از رم سرورها باید در نظر داشت 1- سرورها توانایی استفاده از همزمان از رم های LRDIMM و RDIMM را ندارند. 2- اگر نیازمند سرعت مناسب و تاخیر کم هستید RDIMM گزینه ی مناسبی هستند و اگر به تراکم بالای حافظه احتیاج دارید نوع LRDIMM می تواند برای شما کاربردی تر باشد. از نسل های مختلف پس از SD ها رم های نوع DDR ها هستند، که تفاوت های زیادی با نوع SD دارند که در اینجا قصد داریم بخشی از مشخصات رم های نوع DDR3, DDR4, DDR2 را بررسی کنیم
محصول پیشنهادی: خرید رم سرور
رم نوع DDR2
رم DDR2 از قدیمی ترین رم های موجود در بازار به شمار می رود، که درسال 2004 تولید و روانه بازار شده است و به دلیل سرعت بالایی هنور هم کارایی خاص خود را دارد. این نوع رم های DDR2 همچنین توانایی انتقال را در یک پالس از کلاک را دارد. رم های نوع DDR2 که دارای سرعت بیش تر نسبت به رم های DDR هستند و دیتا ترنسفر در یک cpu آن 4 بوده، که نسبت به نوع DDR سرعت را دو برابرمی کند و تعداد 240 پین است که به دلیل به کار رفتن در دو کانال در ارتباط Dual channel نرخ انتقال بیشتری را داشته است. این نوع رم سرورها در سرورهای نسل پنجم اچ پی کاربرد دارد و همچنین بالاترین ظرفیتی که در سرورهای نسل پنجم پرولیانت برابر با kit 16GB FBD که به صورت dual channel بوده و منظور از FBD همان fully buffered dimm است.
رم نوع DDR3
رم DDR3 این نوع رم که در سال 2007 وارد بازار شده و با توجه به ویژگیهایی که داشت توانست جایگزین DDR2 شود. این مدل رم سرور نسبت به مدل قبل انرژی کمتری را مصرف کرده زیرا قایبلیت کارایی در ولتاژ پایین دارد در این مدل نرخ انتقال اطلاعات 10600 و 12800 و 14900 است و کانال های دو گانه و سه گانه در کنار هم نصب شده اند. این مدل نیز دارای 240پین است، که در هنگام خرید این نوع رم ها باید توجه داشت که مادربرد سرور شما توانایی پشتیبانی از رم DDR3 را دارد وپس ازاطمینان می توانید خیال آسوده داشته باشید که رم شما 32 گیگابایت است.
رم نوع DDR4
رم DDR4 این نوع رم ها از نظر سرعت و زمان بندی مزیت های قابل توجهی دارد. از مهمترین تغییراتی که این نوع رم ها نسبت به رم های DDR3 دارند سرعت و زمان دسترسی آنها به داده ها است . این نوع رم ها از مصرف انرژی پایین وزمان تاخیر بسیار کم برخوردار هستند. سرعت کلاک در مدل های ddr3 برابر با 1866MHZ, 1600MHZ, 1333MHz است، اما در برخی مدل های نوع ddr4 تا 3000 مگاهرتز می رسد. دارا بودن از ویژگیهای منحصر به فرد این نوع رم ها موجب شده، که جز بهترین های بازار باشد چرا که همه روزه تولیدکنندگان آن مدل های جدیدتر را به بازار عرضه می کنند. برای مثال می توان گفت که سرورهای نسل ده ماژول هایی را استفاد کرده که هرکدام ازآنها قابلیت دسترسی به 512 گیگ حافظه را دارد، ماژول هایی که می توانند از تکنولوژی HPE persistent Memory استفاده کنند. سرورهای نسل Hpe proliant DL580 قایلیت پشتیبانی از تعداد 48 رم LRDIMM را دارند. برای نمونه می توان گفت که اگر ماژول های 128 گیگابایتی استفاده شود، می تواند تا 6 ترابایت حافظه داشته باشد. همچنین اگر با استفاده از تکنولوژی HPE persistent Memory نیز 12 ماژول 512 گیگا بایت به کاررود قابلیت پشتیبانی تا ظرفیت 6 ترابایت فضای حافظه پایدار را خواهد داشت.
رم سرور اچ پی
کمپانی اچ پی که بالاترین سرعت رم را در بین سرورها به خود اختصاص داده است که از امنیت بالا و کارایی بهینه بهره مند است. سرورهای نسل چهارم اچ پی می توانند از رم های ddr2 pc-3200 با باس های 400 مگاهرتزی و ماژول های 2 گیگ بایتی استفاده کنند، اما رم سرورها در نسل پنجم از نوع حافظه های ddr2 pc2-5300 با باس های 667 مگاهرتزی استفاده می کنند. این سرورها تا 8 گیگا بایت را در هر اسلات به کار برده اند، که با پیشرفت های تکنولوژی ها و نسل های جدیدتر کمپانی اچ پی این نوع سرورها دیگر در محیط های تجاری جایگاهی ندارند. نسل های شش وهفت سرورهای اچ پی این قابلیت را داشته، که تا باس 10600 پشتیبانی کنند که در هر اسلات دراین سرورها تا 32 گیگابایت است . رم سرورها در نسل هشت با باس 12800 و 14900 تولیده شده اند، و در نسل 9 نیز ماژول ها قابلیت پشتیبانی از باس های 2133 و 2400 را دارند. در این نسل ماژول ها می توانند از 128 گیگابایت ظرفیت برخوردارباشند. در سرور های نسل دهم رم سرورها 2666 مگاهرتز و 2933 مگاهرتز باس دارند، که بالاترین مقدارآن 3200 مگاهرتز است.
ویژگیهای رم های اسمارت Hpe ddr4 smart memory
این ویژگی که از قدرتمندترین تکنولوژی روز دنیا محسوب می شود، که از بالاترین میزان سرعت و کارایی دارا بوده و بر اساس استانداردهای اچ پی است، که قابلیت سازگاری با نسل هشتم ونهم و دهم دارد و با نهایت بهره وری و امنیت در کنار دیگر تجهیزات قرارمی گیرد و موجب گسترش وبهبود آنها نیز خواهد شد. این نوع رم ها استفاده از سیستم Hpe active health این نتیجه را به ما می دهد، که می توانیم سیستم امنیتی را برای توسعه در آینده به کار ببریم. همچنین به بهترین شکل مصرف انرژی و با بهره مندی از فناوری ECC به پیش بینی و تصحیح خطاها بپردازیم. اگر رم سرورهای اچ پی را می خواهید انتخاب کنید باید بدانید که آن مختص سرورهای زیر است.
Hpe proliant Dl380 servers
Hpe proliant Dl560/Dl580 servers
Hpe proliant Ml350 servers
BL460c Blade servers Hpe proliant
Hpe proliant XL170r/XL190r/Xl230k servers
Hpe proliant synergy 480/660 compute modules
از فواید مهم رم های اچ پی عملکرد بالای آنها و حداکثر استفاده از حافظه رم و مصرف بهینه برق و سرعت آنها هنگام پاسخ دهی است، که تمامی آزمایشات سخت پلتفرم های کمپانی اچ را انجام داده و به شکل کاملا استاندارد در اختیار کاربران قرار گرفته است. این نوع رم به دلیل برخورداری ازکیفیت بالا و کارایی موثرانتخابی مناسب است، زیرا قابل استفاده در برنامه های محاسباتی سنگین و پایگاه داده های حجیم خواهد بود و انتخاب آن بهبود عملکرد سیستم را به همراه خواهد داشت. رم های اسمارت که قابلیت نصب بر روی نسل های 6 و 7و 8 را دارند، از بهترین انتخاب ها برای آن دسته افرادی است که می خواهند حجم داده های در حال افزایش خود را مدیریت کنند و تنها با نصب 2 عدد از این رم سرورها بتوانند سیستم عامل خود را تقویت و داده های پر حجم را بر روی سرور بارگذاری کنند.