شاید به تازگی نام هارد سرور یا هارد سرور hp را شنیده باشد، هارد سرور همان گونه که از نام آن مشخص است، روی سرور مورد استفاده قرار می گیرد. همان طور که می دانید، سرورها محل ذخیره داده ها و اطلاعات بسیار مهمی هستند، از این رو باید از هاردهایی استفاده کنند که بتوانند از عهده ذخیره سازی داده های حجیم و حساس برآیند و قابلیت های ویژه ای داشته باشند.

همه هارد سرورها به صورت دائم مشغول عملیات خواندن/نوشتن هستند، بنابراین باید بتوانند میزان تاخیر را به حداقل برسانند و قابلیت اطمینان و امنیت داده ها را به ارمغان آورند. هم چنین سرعت و عملکرد بالایی را در سرور ها فراهم کنند.

زمانی که از قابلیت اطمینان سخن می گوییم، منظور این است که اگر داده هایی که دارای قابلیت بازیابی نیستند، از بین بروند، ممکن است هزینه های بسیار بالایی برای کسب و کارها داشته باشد و در برخی موارد خسارات جبران ناپذیری را به بار آورد.

عملکرد بالا هم در سرورها یکی از موارد بسیار مهم به شمار می رود، چرا که این سیستم ها باید در لحظه به درخواست های چندین کاربر پاسخ دهند، بنابراین به پردازش سریعی نیاز دارند.

در واقع کاربری که درخواست خود را ارسال می کند، انتظار دارد تا در سریع ترین زمان ممکن به پاسخ برسد. بسیاری از کاربران مدت زمان زیادی را برای دریافت جواب از سوی سرور صبر نمی کنند. در سرورهایی که زمان تاخیر بالایی دارند، چنین اتفاقی رخ می دهد. زمانی که از کاهش زمان تاخیر صحبت می کنیم، به این نکته مهم اشاره داریم.

انواع هارد سرور مورد استفاده روی سرورها می توانند از نوع SATA باشند یا در دسته هاردهای SAS قرار بگیرند. هاردهای SSD هم به عنوان هاردهای پرسرعت شناخته می شوند و برای سرورهایی که سرعت بالا برای آن ها بیش از ظرفیت ذخیره سازی اهمیت دارد، گرینه ایده آلی هستند. در ادامه به بررسی هر یک از این هاردها خواهیم پرداخت.

هارد سرور چیست و چه کاربردی دارد

هارد درایو SATA

هارد سرور SATA از عبارت Serial Advanced Technology Attachment گرفته شده و به یک رابط گذرگاه کامپیوتری اشاره دارد. این نوع هارد می تواند ظرفیت ذخیره سازی ایده آلی را فراهم کند و سرعت مطلوبی در انتقال داده ها و اطلاعات در اختیار سیستم های کامپیوتری قرار دهد.

هاردهای SATA قابلیت استفاده در لپ تاپ ها، کامیپوترها و سرورها را دارند. این هارد به واسطه صدایی که در زمان خواندن و اجرای برنامه ها تولید می کند، قابل تشخیص است.

سس و ساتا

هارد درایو SAS

کلمه SAS برگرفته از عبارت Serial Attached SCSI بوده و می تواند سرعت و قابلیت اطمینان بالا را برای شرکت ها و سازمان ها فراهم کند. این هارد ها در ظرفیت های 300 تا 900 گیگابایت تولید می شوند. البته کمپانی وسترن دیجیتال توانسته است نسخه جدید هاردهای SAS SSD را با ظرفیت 15 ترابایت منتشر کند.

درایو SAS برای کاربردهای حساس و مهم که به سرعت و قابلیت دسترسی پذیری بالایی نیار دازند، گزینه ایده آلی به شمار می روند. این هاردها دارای میانگین زمان خرابی یا MTBF حدود 1.2 میلیون ساعت هستند. هارد SAS در زمان بیکاری 5 تا 7 وات مصرف برق دارد و در زمان کار چیزی حدود 10 تا 14 وات برق مصرف می کند. سرورهایی که از هاردهای SAS استفاده می کنند، می توانند بالاترین سطح عملکرد و قابلیت انعطاف پذیری ایده آل را برای کاربری های سازمانی و شرکت ها فراهم کنند.

اگر میخواهید اطلاعات بیشتری در رابطه با این دو هارد کسب کنید پیشنهاد می شود مقاله ی تفاوت SAS و SATA را مطالعه کنید تا کامل در رابطه با آنها متوجه شوید.

هارد درایوهای SAS

هارد SSD

هارد SSD یا درایو حالت جامد که Solid State Drive نام کامل آن است، نسل جدیدی از هاردهای ذخیره سازی بوده و چند سال است که توسط شرکت ها و سازمان ها مورد استفاده قرار می گیرد. عدم استفاده از بخش متحرک یا دیسک چرخان، این هاردها را از سایر هاردهای ذخیره سازی متمایز می کند.

این درایوها با طراحی مموری مانند خود قادر به خواندن داده ها و اطلاعات با سرعت بسیار بالا بوده و می توانند بدون استفاده از برق به ذخیره اطلاعات بپردازند. در واقع هاردهای SSD در نحوه درج داده ها مانند فلش عمل می کنند و داده ها را روی تراشه های مغناطیسی ذخیره می نمایند، از این رو سرعت بالاتری نسبت به هاردهای HDD دارند.

این نوع هاردها از فلش NAND Flash در ساختار خود استفاده می کنند و ذخیره سازی در آن ها دقیقا مانند حافظه های NAND Flash است. این حافظه ها به عنوان هاردهای غیر فرار لقب گرفته اند، به این معنی که قطع شدن برق موجب از بین رفتن داده ها و اطلاعات نمی شود. اگر قصد خرید هارد SSD سرور HP را دارید پیشنهاد می شود به دسته بندی مرتبط با آن در سایت مراجعه کنید و محصولات را در آنجا مشاهده کرده و نسبت به نیاز خود اقدامم به انتخاب و خرید کنید.

هارد SSD برای سرور

چیپ های تشکیل دهنده حافظه های SSD، نند نامیده می شوند. هر 64 گیگابایت SSD از 8 چیپ NAND به وجود می آید. از مزایای حافظه SSD می توان به سرعت بالای آن ها در مقایسه با هاردهای HDD اشاره نمود. این هاردها از مقاومت بالایی در برابر ضربات برخوردار هستند که عدم استفاده از بخش متحرک عامل این مزیت است. زمان تاخیر بسیار کم و عملکرد کاملا بی صدا از سایر مزایای حافظه های اس اس دی به شمار می روند.

این هاردها در مقایسه با HDD ها مصرف انرژی کمتری دارند، چرا که هاردهای HDD برای جا به جایی قطعات مکانیکی به انرژی بیشتری نیاز پیدا می کنند. البته حافظه های SSD در کنار مزایایی که دارند، نقطه ضعف هایی هم دارند که یکی از آن ها عدم برخورداری از قابلیت بازیابی داده ها و اطلاعات است. این در حالی است که هاردهای HDD می توانند این قابلیت را با توجه به شرایط و عامل خرابی فراهم کنند.

انواع هارد درایوها بر روی سرور های HPE

هارد سرورهای HPE تنوع بسیار بالایی دارند و هر یک از آن ها می توانند قابلیت های منحصر به فردی را در اختیار کاربران قرار دهند. اگر بخواهیم یک بررسی کلی داشته باشیم، می توانیم هارد سرورهای HPE را از نظر کارایی و حجم کار تقسیم بندی کنیم.

هاردهای Enterprise، هاردهای Midline و Entry به عنوان زیر مجموعه های مهم این دو دسته شناخته می شوند و می توانند در کاربرد مناسب خود عملکرد بهینه ای را فراهم کنند.

هارد HPE Enterprise

این هاردها از سریع ترین هاردهای سرور HPE هستند که سرعت سیلندر درون آن ها به 10000 و 15000 دور در ثانیه می رسد. عملیات خواندن و نوشتن با حجم های بسیار بالا به این نوع هاردها نیاز دارند. حجم های کاری سنگین با استفاده از این نوع هاردها می توانند نیازهای خود را تامین کنند. مشخصه اصلی هاردهای اینترپرایز یا هاردهای حرفه ای، سرعت بسیار بالای آن ها است. این هاردها از درگاه SAS با سرعت انتقال 12 گیگابیت بر ثانیه استفاده می کند.

هاردهای اینترپرایز در دو مدل  SFF (2.5 اینچ) و LFF (3.5 اینچ)  تولید می شوند. این مدل ها می توانند حداکثر ظرفیت 2.4 ترابایت و 600 گیگابایت را برای حجم های کاری بسیار بالا فراهم کرده و سرعت و کیفیت مورد انتظار شرکت ها و سازمان ها را به ارمغان آورند.

هارد HPE Midline

سرعت و حجم زیاد از مشخصه های هارد میانه یا هارد Midline شناخته می شود. این هاردها برای کاربردهایی مانند Backup گزینه ایده آلی به شمار می روند. سرعت چرخش این هارد در مقایسه با هاردهای حرفه ای کم تر است اما این هارد نیز مانند مدل اینترپرایز در دو مدل SFF و LFF وجود دارد. فراهم کردن حداکثر 16 ترابایت حافظه ذخیره سازی ویژگی منحصر به فردی است که به راحتی نمی توان از کنار آن عبور کرد.

این هارد نیز مانند مدل قبلی از درگاه ارتباطی USB با سرعت 12 گیگابیت بر ثانیه و یا درگاه SATA با سرعت 6 گیگابیت بر ثانیه بهره می برد.

هارد HPE Entry

اگر بخواهیم سرعت این مدل که به عنوان هارد ورودی نیز شناخته می شود را با دو مدل قبلی مقایسه کنیم، باید بگوییم که سرعت هارد Entry نسبت به مدل های قبلی بسیار کمتر است. این هارد نیز مانند هارد میانه پیشنهاد مناسبی برای پیاده سازی بکاپ است. این مدل اکثرا دارای نوع LFF بوده و حداکثر 4 ترابایت ظرفیت را فراهم می کند. درایو Entry از درگاه SATA با سرعت 6 گیگابیت بر ثانیه استفاده می کند.

جمع بندی 

سعی شد در این مقاله تمامی موارد مرتبط با اینکه هارد سرور چیست را برای شما بیان کنیم تا بصورت کلی یک آشنایی حدودی با آن پیدا کنید اگر در این زمینه نیاز به مشاوره دارید می توانید با ما در ارتباط باشید.