اگر بدنبال این هستید که بدانید فریمور (Frimware) چیست به صفحه ی درستی آمده اید ما در این مقاله برای شما فریمور را توصیح خواهیم داد پس تا آخر با ما همراه باشید.

فریمور چیست ؟ در واقع فریمور ، نرم افزار یا مجموعه ای از برنامه های نوشته شده است که بر روی سخت افزار دستگاه های هوشمند امروزی قرار می گیرد و بسیاری از دستگاه ها ، از موبایل گرفته تا تلویزیون هوشمند و حتی ماشین لباس شویی و غیره ، از Frimware برخوردار هستند .
این فریمورها بر روی فلش مموری که قابلیت پاک شدن و دوباره نویسی اطلاعات را برای ما دارد ذخیره می شوند و سپس خوانده می شوند ، یعنی وقتی ما دستگاه را روشن می کنیم و از سیستم استفاده می کنیم ، رفتارهای سیستم را همین فریمورها مشخص می کنند .
پس در تمامی سخت افزار ها ، این Frimware است که رابط میان دستورات ماست و همه کاربران آن چه مورد نظر دارند را به سیستم وارد کرده و در نهایت این دستورات کاربر برای دستگاه و سخت افزار مورد استفاده ما ، قابل فهم می گردد .
حتی می توان گفت که رایانه نیز یک Frimware به شمار می رود و تنها تفاوتش در آن است که رایانه از چندین زیر مجموعه مانند گرافیک ، صوت و غیره … تشکیل شده و هر کدام از این بخش ها شامل فریمور به خصوص خودشان می شود .
BIOS و یا System ROM آن دست از فریمور هایی هستند که بر روی بورد سیستمی سرور قرار می گیرند و Option ROM به Frimware هایی گویند که روی سایر دیگر قطعات سخت افزاری سرور قرار می گیرند .

انواع فریمور ها :

همان طور که پیش از این بیان شد، در اکثر سخت افزارها از این Frimware استفاده می شود که می توان به انواع آن اشاره کرد.
به طور مثال در انواع و اقسام هاردها از Frimware استفاده می گردد؛ در موبایل های هوشمند نیز بسته به نوع اندروید یا سیستم عامل آی او اس آیفون نیز فریمور وجود دارد .
نوع دیگر آن فریمور استفاده شده در دوربین ها و ماینر است و نسخه غیر رسمی دیگری به نام کاستوم فریمور نیز وجود دارد ؛ علاوه بر این موارد ، روتر و مودم ها نیز از Frimware استفاده می کنند .

چه تفاوت میان Frimware و Middleware وجود دارد :

Frimware مجموعه ای از نرم افزار هاست که علاوه بر این که بسته ای از نرم افزار و سخت افزار های کامل است ، می توان به صورت مستقل از آن استفاده کرد و رابط و وابسته نیست .
اما Middleware که به اصطلاح به آن میان افزار نیز می گویند ؛ چیزی بر خلاف Frimware است و در اصل نرم افزاری است که بین سخت افزاری که در آن به کار گرفته شده است و تمامی نرم افزار هایی که به عنوان برنامه های مدیریتی آن دستگاه نصب شده اند ارتباط برقرار می کند .
در واقع همین مستقل بودن Frimware تفاوت اصلی اش با میان افزار ها را مشخص می کند .

Frimware update چیست :

در اکثر سخت افزار هایی که در آن ها از فریمور استفاده شده است، احتیاج است تا دستگاه و Frimware را در زمان مشخصی به روز رسانی کنیم ، در واقع این آپدیت به ما کمک می کند که دستگاه مورد نظر و سخت افزار ما، با سیستم عامل جدید خودش متناسب شود و بتواند کار کند.
در اصل این Frimware update است که به ما کمک می کند تا کارایی سیستم را افزایش دهیم و با بهتر کردن عملکرد دستگاه مان موجب بهره وری سیستم شویم .
آپدیت نگه داشتن فریمور ممکن است که ضروری به نظر نرسد اما جهت جلوگیری از بروز هر گونه مشکلی لازم است تا در زمان مشخص به آپدیت آن بپردازیم .
به جهت انجام این کار می توان به سایتی مراجعه کرد که خود تولید کننده Frimware است، چرا که در قسمت پشتیبانی سایت و قسمت Frimware update ، فایل آپدیت فریمور برای دانلود و نصب قرار گرفته است .

یکی از نکات حائز اهمیتی که باید به آن توجه کرد این است که پروسه دانلود و نصب و انجام آپدیت Frimwareر حتما باید به صورت کامل انجام شود ؛ چرا که هر گونه اختلالی که در روند انجام آپدیت پیش آید در نهایت موجب می شود که فریمور داخل دستگاه شناسایی نشود و ممکن است به همین دلیل دستگاه از کار بیوفتد و دیگر کار نکند .
مانند هر نرم افزار یا سخت افزار دیگری که به ما آپدیت ارائه می دهد، آپدیت Frimware نیز برای اصلاح هر خطا یا اختلالی است که پیش آمده و باگ های موجود را حذف و رفع می کند و نیز قابلیت ها و امکانات جدیدی را ارائه می دهد .

این مطلب را نیز بخوانید:

                              آپدیت فریمور سرور

Frimware هارد چیست

یکی از انواع Frimware که نام بردیم ، فریمور هارد است که بوت کردن برنامه را بر عهده دارد؛ به این صورت که وقتی هارد دیسک را به کامپیوتر وصل می کنیم پس از اتصال کامل، بوت شدن برنامه های داخلی آغاز می گردد و درست مثل سیستم عامل کامپیوتر، این برنامه توسط Frimware هارد صورت می گیرد .
برای این که هارد کامل روشن شود و به کمک آن کامپیوتر بالا بیاید و بتوانیم از آن استفاده کنیم، باید برنامه ها به صورت کاملا درست و بدون بروز هیچ گونه اختلال یا خطایی انجام شوند تا به همین واسطه هارد بتواند اقدام به خواندن و نوشتن اطلاعات و داده ها کند .
بسته به نوع هاردی که مورد استفاده قرار می گیرد، محل نصب آن متفاوت است ، به طور مثال در بعضی از مدل ها، فریمور روی PCB اصلی سوزانده می شود و حتی زمانی که هارد نیز دچار آسیب یا ایرادی شود نباید این قسمت را با PCB هارد های دیگر عوض کرد و فقط با همین PCB اصلی است که روند ریکاوری همه داده ها و اطلاعات هاردی که آسیب دیده است ؛ انجام می شود .
این گونه می توان گفت که فریمور استفاده شده در موبایل و Frimware اندروید یا آیفون نیز برخی نمونه هایی از Frimwareر هارد هستند که می توان به صورت جداگانه به کارایی و اهدافی که دنبال می کنند، پرداخت .

Frimware در موبایل چیست 

در واقع این برنامه تمامی عملکرد موبایل را تحت نظارت خودش دارد و چگونگی کارایی موبایل با کنترل فریمور صورت می گیرد .
از آن جایی که انواع نرم افزار ها و در کل سیستم تلفن همراه ، هر بار به روز رسانی می شود ، آپدیت کردن موبایل و استفاده از آخرین ویژگی های نرم افزار ها و در کل اضافه کردن قابلیت های جدید به آخرین نسخه نرم افزار به کمک همین برنامه ها صورت می پذیرد .
نه تنها استفاده از Frimware موبایل این امکان را به ما می دهد تا باگ ها و خطاهای رخ داده در تلفن همراه مان را رفع و حذف کنیم ، بلکه اگر در سیستم عامل ما مشکلی ایجاد شده باشد و یا موبایل ما به صورت خودکار خاموش شود و یا در کل مشکلاتی از همین قبیل ، با آپدیت فریمور موبایل می توانیم این مشکلات را حل کنیم .

Frimware اندروید چیست 

Frimware اندروید
آن فریموری که در اندروید ما به کار گرفته می شود کاملا متناسب با گوشی مورد استفاده ماست ، پس در واقع مشخصات منحصر به فرد موبایل ما را دارد و قاعدتا به دنبال آن ، فریمور به کار گرفته شده در هر موبایلی با موبایل دیگر فرق دارد .
در کل برای آن که Frimware android بتواند کارش را شروع کند و به عملکرد خودش ادامه دهد باید یک سری مولفه ها یا مواردی را داشته باشد و از جمله مواردی که لازم است به برخی از آن ها اشاره می کنیم .
به طور مثال به برنامه Bootloader نیاز پیدا خواهیم کرد و در کنار آن به کد Country Exit Code و هم چنین مولفه Phone در کنار PDA نیاز داریم .
نصب یک فریمور در اندروید به این گونه صورت می گیرد که ابتدا باید برنامه متناسب با مدل و برند گوشی خودمان را پیدا کنیم و فایل مربوط به این Frimware مناسبمان را دانلود کرده و سپس بر روی تلفن همراه مان نصب کنیم .
آپدیت این Frimware نیز به صورت خودکار یا OTA صورت می گیرد و آن را نیز به همین شیوه می توان انجام داد ، به این صورت که در بخش تنظیمات موبایل مان ، به قسمت آپدیت نرم افزار ها مراجعه می کنیم و آپدیت آن را تایید کرده و فایل نهایی را نصب و سپس از آن استفاده می کنیم .

Frimware آیفون چیست 

فریمور آیفون
همان طور که برنامه به خصوصی برای موبایل هایی که از سیستم عامل اندرویدی استفاده می کنند ، وجود دارد ؛ Frimware متناسبی برای گوشی های آیفون نیز به کار گرفته می شود .
این فریمور آیفون علاوه بر نکاتی که برای Frimware موبایل گفته شد موجب بروز ویژگی های دیگری نیز می شود، به طور مثال به واسطه همین برنامه ، امنیت تلفن همراه ما افزایش پیدا کرده و با ویژگی هایی که در اختیار ما قرار می دهد ، به مراتب امکانات بیشتری به ما ارائه می گردد و مورد استفاده مان قرار می گیرد .
همان گونه که پیش تر راجب اصلاح خطاها توسط فریمور گفته شد، تمامی باگ ها و اختلالات پیش آمده در گوشی آیفون ما به کمک همین فریمور آیفون موجود بر روی دستگاه ما قابل رفع و بازیابی است .
برای جلوگیری از ایجاد هر گونه مشکلی، آن چه حائز اهمیت است این است که این برنامه همیشه آپدیت نگه داشته شود و به موقع به روز رسانی گردد .
برای آپدیت این فریمور آیفون نیز هم می توان از بخش تنظیمات و قسمت به روز رسانی خود دستگاه اقدام کرد و فایل آپدیت آن را دانلود و در نهایت نصب نمود؛ و هم می توانیم نرم افزار جانبی آیتونز را نصب کرده و با وصل کردن موبایل خود به یک کامپیوتر شخصی، به کمک کابل متناسب دستگاه مان؛ به آپدیت آخرین نسخه بپردازیم .

کاستوم Frimware چیست 

همان طور که پیش تر گفتیم در اکثر سخت افزار ها و دستگاه های هوشمندی که امروزه از آن ها استفاده می کنیم از فریمور استفاده شده است، پس در انواع کنسول های بازی نیز از این برنامه استفاده شده است .
در واقع در این کنسول های بازی یا انواع دستگاه های دیگر، نسخه ای غیر رسمی و یا اصلاح شده از این برنامه به کار گرفته می شود و در واقع تغییراتی بر روی نرم افزار اصلی و اورجینال صورت گرفته که ورژن اصلاح شده آن ارائه شده است .
در اصل این نسخه تغییر یافته از آن نرم افزار اصلی و اورجینال، داخل کنسول های بازی هم چون Play station portable و Play station 3 و Play station Vita و یا Nintendo 3 DS قرار گرفته و مورد استفاده واقع می شود.

فریمور مودم و روتر چیست 

برای سهولت کار و عملکرد بهتر، نیاز است که بین کاربر و مودمی که از آن برای دسترسی استفاده می کند یک رابط وجود داشته باشد ، همین فریموری که در مودم یا روتر ما تعبیه شده است وظیفه ارتباط میان کاربر و مودم را هدف قرار داده است .
ایجاد این ارتباط به ما کمک می کند تا پیکر بندی مورد نظرمان را داشته باشیم و یا کانفیگ خود مان را بر روی مودم نصب کنیم، علاوه بر ایجاد این ارتباط، وجود Frimware مودم باعث افزایش امنیت به هنگام استفاده از آن می شود و سهولت اتصال را نیز برای ما به دنبال دارد .
در نتیجه هرگونه اختلال و باگ و خرابی که بر روی Frimware ایجاد شود، موجب ایجاد اشکال روی امنیت و عدم اتصال به اینترنت می گردد و معمولا پیشنهاد می شود که برای رفع مشکل، مودم آپدیت شود تا بتوان به کار ادامه داد.
در مجموع می توان گفت این فریمورها فقط به شکل کد اجرایی یا اینکه فقط به صورت حافظه خواندنی نیستند ، بلکه برای جلوگیری از هک شدن و یا افزایش امنیت آن ها می توان به گونه ای اقدام کرد که این حافظه Frimware ها به صورت نوشتاری در اختیار ما قرار گیرند تا در نهایت این کدها را بتوان به بررسی گرفت و در صورت نیاز آن ها را اصلاح کرد .

Telegram
WhatsApp
LinkedIn
Email