هیچ محصولی در سبد خرید نیست.
تفاوت رم سرور با رم معمولی چیست؟
رم هایی که روی سیستم های سروری نصب می شوند از نظر امکانات، قیمت و نوع عملکرد با رم های معمولی تفاوت دارند. استفاده از رم معمولی و رم های مخصوص سیستم های کامپیوتری نمی تواند پاسخگوی نیاز سرورها باشد. در ادامه به بررسی این موضوع از جوانب مختلف می پردازیم.
حافظه رم چیست؟
حافظه رم به عنوان مکانی موقت برای ذخیره سازی داده ها و اطلاعات به شمار می رود. این حافظه که حافظه Random Access Memory یا RAM خوانده می شود، وظیفه نگهداری از داده هایی که پردازنده در حال پردازش آن ها است را بر عهده دارد. حافظه رم سرعت بسیاری بالایی را در انتقال و آدرس دهی برای سی پی یو فراهم می کند.
محل نصب و قرارگیری حافظه رم روی مادربرد سیستم بوده و از این طریق با پردازنده ها ارتباط برقرار می کند و این امکان را برای آن ها به وجود می آورد تا همه پردازش هایی را که روی کامپیوتر در حال اجرا هستند، روی این حافظه سریع ذخیره کنند.
اطلاعات کلیه پردازش های در حال اجرای کامپیوتر به صورت موقت در حافظه رم ذخیره می شوند و زمانی که پردازش به اتمام رسید، این اطلاعات پاک شده یا به سمت حافظه ذخیره سازی دائمی هدایت می شوند.
رم معمولی چیست؟
رم های معمولی همان طور که از نام آن ها مشخص است، بیشتر روی سیستم های خانگی مانند کامپیوترهای شخصی و لپ تاپ ها مورد استفاده قرار می گیرند. حافظه رم یکی از مهم ترین اجزا در سیستم است که می تواند به صورت مستقیم سرعت را تحت تاثیر قرار دهد. کم بودن میزان حافظه رم موجب کند شدن سیستم شده و زیاد بودن آن از میزان استاندارد نیز تنها یک هزینه اضافی است و هیچ کمکی به سرعت و عملکرد سیستم نمی کند.
بنابراین انتخاب حافظه رم مناسب برای سیستم یکی از مواردی است که بایستی با دقت هر چه تمام تری مورد بررسی قرار گیرد. نسل های مختلفی برای حافظه های رم در نظر گرفته شده است و لازمه استفاده از آن ها این است که کاربر اطمینان حاصل کند که این حافظه رم با سایر اجزای سیستم او سازگاری داشته باشد.
مزایای و معایب رم معمولی
رم های معمولی دارای انواع مختلفی هستند و هر یک ظرفیت و ویژگی های متفاوتی را فراهم می کنند. نقطه حائز اهمیت این است که استفاده از رم در سیستم کامپیوتری بسیار حیاتی است و عدم وجود آن به منزله عدم کارایی سیستم است.
رم های معمولی سرعت بالایی را در اختیار کاربر قرار می دهند و در مقایسه با ذخیره سازهای ثانویه عملکرد سریع تری دارند. این رم ها با مصرف پایین انرژی به افزایش عمر باتری سیستم کمک می کنند.
البته معایب حافظه رم معمولی نیز می تواند در نوع انتخاب کاربر تعیین کننده باشد. این رم ها در مقایسه با حافظه کش پردازنده کندتر عمل می کنند، محدودیت فضا دارند و ممکن است با بروز یک خطا کلیه اطلاعات دچار آسیب شده و از بین برود.
[irp posts=”2690″ ]
رم سرور چیست؟
سرورها از پردازنده هایی استفاده می کنند که می توانند محدوده وسیع تری را آدرس دهی کنند، از این رو قابلیت پشتیبانی از مقدار رم بیشتری را دارند. همان طور که می دانید، سرورها بایستی در حفظ و نگهداری از داده ها و اطلاعات و هم چنین ارائه سرعت بالا، نسبت به سیستم های خانگی بهتر و قوی تر عمل کنند، از این رو باید از حافظه هایی کمک بگیرند که بتواند با توجه به حساسیت بالای این سیستم ها توان بالایی را در اختیار آن ها بگذارد.
رم سرورها معمولا از نوع ECC هستند و قابلیت تشخیص و اصلاح خطا در آن ها وجود دارد. (در ادامه به صورت مفصل درباره حافظه ECC صحبت خواهیم کرد.) این قابلیت در بیشتر رم های معمولی وجود ندارد.
در واقع وظیفه اصلی رم سرورها افزایش سرعت دسترسی پردازنده به اطلاعات است. هاردها در مقایسه با رم ها کندتر هستند، بنابراین بخش هایی از داده ها برای پردازش به صورت موقت روی حافظه رم ذخیره می شوند.
تفاوت رم سرور با رم کامپیوتر
اگر بخواهیم دو نوع رم سرور و رم کامپیوتر را از نظر فناوری ساخت با یکدیگر مقایسه کنیم، نمی توانیم تفاوت زیادی بین آن ها قائل شویم. اما مقایسه این دو نوع از نظر قدرت عملکرد و کیفیت نشان می دهد که رم سرورها بسیار بهتر و بهینه تر عمل می کنند.
اطلاعاتی که روی سرورها نگهداری می شود از حساسیت بالایی برخوردار است به همین دلیل انتقال داده و حفظ و نگهداری از داده ها روی سرور بسیار مهم تر از کامپیوترهای شخصی است. اگر سیستم های خانگی در انتقال داده دچار مشکل شود، نهایت با یک هنگ کردن کوتاه مدت سیستم می تواند مثل حالت اول خود به فعالیت بپردازد.
اما هنگ کردن سرور هر چند برای مدت زمان کوتاه مسئله ای نیست که به راحتی بتوان از کنار آن عبور کرد. سرورها در حال خدمت رسانی و پاسخگویی هم زمان به تعداد بی شماری کاربر هستند و هنگ کردن لحظه ای آن ها می تواند اعتبار یک کسب و کار را زیر سوال ببرد و نحوه پاسخگویی را دچار مشکل کند.
بنابراین رم سرور در مقایسه با رم کامپیوتر بایستی بهتر عمل کند و عملکرد بالایی را در نگهداری ایمن داده ها و اطلاعات فراهم نماید. یکی از تفاوت های رم سرور با رم معمولی در فناوری ECC است. اگر چه برخی از رم های معمولی نیز می توانند این قابلیت را فراهم کنند اما اکثر رم سرورها بایستی این قابلیت را داشته باشند تا از آسیب به داده ها جلوگیری به عمل آورند.
[irp posts=”3776″ ]
تکنولوژی ECC چیست؟
کلمه ECC از عبارت Error correction code به معنای کد تشخیص خطا گرفته شده است. حافظه های ECC نوعی حافظه پیشرفته بوده و گزینه مناسبی برای سرورها و ورک استیشن ها هستند. حفظ و نگهداری از داده ها و تضمین امنیت آن ها با استفاده از تکنولوژی ECC امکان پذیر است. این تکنولوژی می تواند به شناسایی و اطلاح خطاها بپردازد و از آسیب به داده هایی که در حال پردازش هستند جلوگیری کند.
کسب و کارها و مشاغلی که دارای اطلاعات مهم و با ارزشی هستند معمولا به سراغ حافظه های ECC می روند. به عنوان مثال موسسات مالی و سیستم های پردازش مالی به عنوان سازمان هایی هستند که برای حفظ امنیت داده های خود باید از حافظه های ECC استفاده کنند.
حافظه ECC دارای 9 تراشه بوده و یک تراشه بیشتر از حافظه های غیر ECC دارد. این تراشه اضافی وظیفه شناسایی و اصلاح خطا را بر عهده دارد. به طور خلاصه می توان گفت که فناوری ECC نرخ خطای بسیار کمتری دارد و قابلیت اطمینان بالایی را برای کاربردهای حساس به ارمغان می آورد.
انواع رم در سرورهای اچ پی
رم سرورها نسل های مختلفی دارند که هر یک می توانند ویژگی های خاص خود را در اختیار کاربر قرار دهند. این رم ها از نظر طراحی و مشخصات به کار رفته در آن ها با یکدیگر متفاوت هستند. حافظه های رم DDR که پس از SD RAM ها ارائه شدند در نسل های DDR2، DDR3 و DDR4 موجود هستند و هر نسل در مقایسه با نسل قبل تر خود پیشرفته تر است.
این نسل رم ها در مورد همه برندهای موجود در بازار صدق می کند، اما رم سرور HP از نظر سرعت و کیفیت در مقام اول قرار دارد و می تواند قابلیت های رم سرورهای ذکر شده را به همراه قابلیت اطمینان بالا و کارایی بیشتر فراهم کند.
[irp posts=”5155″ ]
سرورهای GEN6 و GEN7 قابلیت پشتیبانی از حاکثر باس 10600 را دارند و هر اسلات این سرورها امکان دارد تا 32 گیگابایت را پشتیبانی کند. این میزان در سرورهای GEN8 به 12800 و 14900 می رسد و سرورهای HP GEN9 می توانند حداکثر باس 2133 و 2400 را فراهم کنند.
سرورهای HP GEN10 نیز فراتز از همه نسل ها می تواند حداکثر باس 2666 و 2933 مگاهرتز را در اختیار کاربر قرار دهد. بیشترین مقدار تا 3200 مگاهرتز می رسد که انتظار می رود در آینده نیز میزان آن افزایش پیدا کند.
تکنولوژی HPE DDR4 Smart Memory در رم سرور HP
HPE DDR4 Smart Memory مختص رم سرورهای قدرتمند HP است که می تواند ویژگی های منحصر به فردی را فراهم کند. ارائه حداکثر سرعت، کارایی و عملکرد در مقایسه با سایر رم سرورها یکی از ویژگی هایی است که این تکنولوژی در قالب رم سرورهای HP ارائه می دهد.
این تکنولوژی در نسل هشتم سرورهای اچ پی ارائه شده و در سرورهای G9 و سرور G10 نیز کاربرد دارد. سازگاری بالا با دیگر تجهیزات اچ پی، بهبود مصرف انرژی، تراکم بالاتر و ارائه قابلیت توسعه و افزایش بیشتر حافظه در مقایسه با تکنولوژی های دیگر از سایر مزایایی است که این تکنولوژی قدرتمند HP فراهم کرده است.
تکنولوژی HPE Smart Memory می تواند بالاترین میزان Compatibility یا سازگاری را به همراه افزایش 23 درصدی throughput (توان عملیاتی) ارائه دهد و میزان تاخیر یا latency را تا 25 درصد کاهش دهد.
به طور کلی تکنولوژی HPE Smart Memory می تواند حافظه کل سرور ار بهینه کرده و سرعت بسیار بالایی را فراهم کند. یک حافظه کارآمد در کنار کارایی و راندمان بالا و قابلیت اطمینان می تواند نیاز هر سازمانی را برای عملکرد بهینه و ظرفیت بالای حافظه رم تامین کند.