FTP سرور چیست
ftp سرور: اگر بخواهیم به صورت کلی به آن بپردازیم می توان گفت که ftp یک پروتکل بر اساس استاندارد TCP / IP است که به عنوان یکی از کاربردی ترین پروتکل ها به جهت انتقال فایل به شمار می رود.
نام این پروتکل از عبارت File transfer protocol گرفته شده است و در واقع این اختیار را به ما می دهد تا که فایل هایمان را از یک هاست به هاست دیگری انتقال دهیم.
از این پروتکل نه تنها برای انتقال فایل استفاده می شود و بلکه وظیفه آپلود کردن صفحه وب و نیز ترنسفر کردن برخی از اسناد در میان سرور های مورد استفاده انجام می پذیرد.
از آن جایی که معماری این پروتکل به صورت کلاینت سرور است به کمک آن قادر است تا که میان سرویس دهنده و سرویس گیرنده اتصال داده ای برقرار سازد که کاملا مجزا است.
پروتکل FTP چگونه کار می کند
در واقع برای آن که اف تی پی بتواند کارش را شروع کند ابتدا لازم است تا که سرور و کلاینت با یکدیگر ارتباط برقرار سازند و سپس FTP کار خودش را آغاز می کند.
این پروتکل برای انجام وظیفه خودش به دو کانال ارتباطی احتیاج دارد که یکی از آن ها کانال دستور / Command channel و دیگری کانال داده / data channel است و با کمک این کانال های ارتباطی است
که دستورات در فضای سرور انتقال پیدا می کنند و حتی اتصال میان کلاینت و سرور نیز به کمک همین کانال ها کنترل می گردد؛ در نهایت با کمک کانال داده ها، فایل ها انتقال پیدا می کنند.
تفاوت FTP و SFTP چیست؟
از آن جایی که امروزه از جمله اعمال مهمی که در محیط یک شبکه انجام می پذیرد می توان به انتقال فایل و داده ها در هاست اشاره کرد، مسئله امنیت آن نیز مورد بحث قرار خواهد گرفت چرا که این انتقال دیتا به صورت متن ساده برخی از مشکلات امنیتی را برای ما به وجود خواهد آورد.
از آن جایی که بسته های ارسالی در FTP به صورت رمز نگاری نشده ارسال می گردند و در نتیجه همین موضوع کسانی که می خواهند به داده ها حمله کنند به راحتی قادر به رهگیری آن ها خواهند بود، می توان اظهار داشت که FTP زمانی از کاربرد بالایی برخوردار بود که امنیت در اینترنت موضوع مهمی شمرده نمی شد؛
در نتیجه رفع چنین مساله ای در نهایت لایه ای به نام secure socket layer به این پروتکل اضافه گردید که با عبارت SFTP شناخته می شود.
در واقع این SFTP به عنوان پروتکلی امن برای انتقال پرونده به شمار می رود و بر خلاف FTP که کانال ایمنی را برقرار نمی سازد، SFTP کانالی با امنیت بالا میان هاست ایجاد می کند و برای انتقال کاملا مطمئن است.
همانطور که پیش تر بیان کردیم FTP بر پایه پروتکلی به صورت TCP / IP است و این در حالی است که SFTP از پروتکل SECURE SHELL / SSH استفاده می کند و تفاوت آن در جایی است که این برنامه کاملا کاربردی بوده و به صورت ریموت در سیستم ورود می کند.
FTP نقطه اتصالش در پورت TCP 21 است و در عین حال SFTP با کمک SSH میان کلاینت یا همان مشتری و خود سرور اتصالی ایجاد می کند و در نهایت پرونده مورد نظر را انتقال می دهد.
همانطور که پیش تر نیز اشاره کردیم FTP داده ها را به صورت متن ساده ارسال می کرد که در واقع برای رفع مشکل امنیت آن از SFTP استفاده می کند تا که پیش از ارسال داده ها، آن ها را رمز نگاری کند.
ویژگی های پروتکل ftp سرور
به صورت کلی می دانیم که هر پروتکلی که در اینترنت وجود دارد ممکن است که ویژگی های منحصر به فرد خود را دارا باشد اما از جمله ویژگی های FTP می توان به دو مورد اشاره کرد.
یکی از مهم ترین خاصه های FTP این است که این پروتکل به قدری انعطاف پذیر است که می توان آن را در هر شبکه مختلف و در انواع پروتکل های شبکه به کاربرد؛ از جمله دیگر ویژگی های آن این است که این پروتکل FTP قادر بوده تا که از مدل سرویس دهنده و یا سرویس گیرنده تبعیت کند.
هم چنین همانند پوسته یونیکس این امکان را در اختیار کاربران قرار می دهد تا که از سیستم فایل و نیز خط دستور ویندوز استفاده کنند؛ در نهایت قدرت تصمیم گیری درباره نوع ارسال پرونده ها در دست سرویس گیرنده ها است.
در کل شما کاربران محترم قادر خواهید بود که در صورت داشتن هر گونه سوال در این زمینه و نیز جهت کسب اطلاعات بیشتر درباره پروتکل کاربردی FTP، با مشاوران سایت تجهیز شبکه فیدار ارتباط برقرار سازید.
تجهیز شبکه فیدار ارائه کننده انواع سرور استوک hp در ایران می باشد که چندین سال است در این زمینه فعالیت دارد اگر نیاز به راهنمایی و مشاوره دارید می توانید با کارشناسان ما در ارتباط باشید.