کارت شبکه فیبر نوری چیست
کارت شبکه فیبر نوری در سرور اچ پی
کارت شبکه فیبر نوری چیست ؟ یکی از اجزای ارتباطی در سرورهای اچ پی به کارگیری کارت شبکه فیبر نوری در سرور اچ پی است. در بخش فناوری اطلاعات انتقال داده ها وارتباط دو عنصر اساسی به شمار رفته، چرا که هر سیستم عامل کامپیوتری برای انتقال داده به ایجاد یک شبکه نیاز دارد. این شبکه که محدود به یک یا چند کامپیوتر است در مقیاس بزرگتر نیز قابل اجراست. سرعت انتقال داده ها برای ارتقای کیفیت شبکه بسیار تاثیر گذار است. از عوامل تاثیرگذار در افزایش وکاهش سرعت انتقال داده استفاده از کارت وکابل شبکه است. کارت های شبکه ساخته شده توسط کمپانی اچ پی را دررده بهترین ها قرار داد زیر قابل استفاده در تمامی نسل ها است. برای مثال می توان گفت کارت شبکه G8 مناسب انواع سرورهای نسل نهم و دهم است. کارت شبکه های اچ پی از سرعت بالا و ازقابلیت های چون فرایند مجازی سازی و مقایسه پذیری برخوردارند. کارت شبکه سرورG8، کارت شبکه G9 ، کارت شبکه سرور 10G، کارتHBA سرور HP کارت شبکه فیبرنوری سرور HP، از جمله کارت شبکه های بهینه سازی شده شرکت اچ پی هستند. برای آشنایی بیشتر با کارت های شبکه و کاربردهای آن در کامپیوتر به بررسی کارت شبکه فیبر نوری در مقاله زیر خواهیم پرداخت.
منظور از کارت شبکه چیست و چه کاربردی دارد؟
کارت های شبکه می توان با عناوین مختلفی شناخت مانند Network Adapter , NIC, Network card از کارت های شبکه برای اتصال به کامپیوتر استفاده می شود، که به آنها کارت اینترنت نیز هم گفته می شود. NIC که مخفف عبارت Network interface است و به صورت کارتی در شیارهای توسعه مادربرد قابل استفاده است. در بیشتر کامپیوترها کارت های شبکه به صورت Built-in بوده، یعنی بخشی از مادربرد اصلی است که برای افزایش و بهبود عملکرد به شبکه متصل می شود. این کارت های شبکه که به عنوان واسط بین کامپیوتر و شبکه عمل می کنند، برای همه شبکه ها از جمله شبکه اترنت و کابلی و بی سیم و وای فای و همچنین در سیستم های کامپیوتری، رومیزی، لپ تاب و سرور جز بخش های بسیارمهم هستند. هر سرور برای ایجاد ارتباط با شبکه حداقل به یک کارت شبکه احتیاج خواهد داشت. کارت های شبکه براساس معیارهای مختلفی دسته بندی می شوند. 1- نوع انتقال و اتصال داده های آنها که می توانند در شبکه داشته باشند. 2- رابطی که کارت شبکه ازآن استفاده می کند 3- ثابت قرار گرفتن یا ماژولار بودن کارت ها . استفاده از کارت شبکه به کاربران این امکان را داده ، که بتوانند چندین سرور را به هم متصل و بین آنها ارتباط سیمی و یا نوری برقرار نمایند.
اجزای اصلی داخلی کارت شبکه
عملکرد کارت شبکه را می توان همانند Bridge دانست، که بین کامپیوترهای LAN ارتباط برقرار می کند و به صورت روتر به کارت شبکه متصل است. در داخل کارت های شبکه اجزایی وجود دارد، که وظایف کارت شبکه را انجام می دهند.1- اکسترنال مموری: از این حافظه ها که برای ذخیره سازی موقت داده ها استفاده می شود و از آنها کی توان در پردازش ارتباطات و کانکشن ها استفاده کرد.2- برای ایجاد ارتباط فیزیکی بین کابل وپلاگین با بورد مورد استفاده قرار میگیرد، که این ارتباط در نوع اترنت قابل مشاهده است.3 – پردازنده یا کنترلر: کار این بخش پردازش داده های دریافتی است و جز اصلی کارت شبکه تلقی شده، که داده ها را به صورت سیگنال در آورده و در سرعت و کارایی آن نقش بسزایی دارد. 4- باس های استاندارد: این قسمت که در پهلوی کارت شبکه قرار داشته سبب ایجاد ارتباط بین کامپیوتر وسرور از طریق اسلات افزونه می شود. 5- جامبر یا دوآل: سوییج های پکیج برای کنترل عملیات ارتباط کاربرد دارد، که با عمل روشن وخاموش کرد سوییج فعال و غیرفعال خواهد شد. 6- مک آدرس EEPROM: آدرس یونیکی که به کارت شبکه داده شده تا بسته های اترنت قابل انتقال به کامپیوتر باشند.7- نشانگر LED: بر روی کارت های شبکه چراغ هایی قراردارد، که به کاربر امکان شناسایی وضعیت کارت شبکه را داده تا بتواند وصل بودن شبکه و انتقال دیتاها را تشخیص دهد. 8- براکت: براکت امکان تثبیت کارت شبکه را در اسلات افزونه کامپیوتر و سرور را فراهم می آورد. به طور کلی دو نوع براکت در بازار وجودارد یک مورد full-height با 12 سانتی متر طول و دیگری low profile با 8 سانتی متر.
انواع کارت شبکه به کار رفته در شبکه فیبر نوری
این نوع کارت شبکه در ارتباطات خود از کابل فیبر نوری استفاده می کند در این نوع فقط امکان اتصال کارت شبکه فیبر نوری وجود دارد ودرآنها ماژول های SFP برای تبدیل سیگنال های دیجیتالی کاربرد دارد. این نوع کابل ها در سازمانها و مراکز گسترده تر کاربرد دارند و دارای هزینه های بالاتری نیز هستند از انواع مختلف این نوع کارت ها مانند کارت شبکه pci , می توان اشاره داشت. کارت شبکه همواره باید متناسب با سرعت و نوع کابل شبکه باشد؛ به طوری که اگر در ارتباطات شبکه کابل فیبر نوری به کار رود، باید از تجهیزات سخت افزاری کارت شبکه مجهز به پورت فیبر نوری استفاده کرد. اما اگر در ارتباطات کابل سیمی به کار گرفته شود باید کارت های اترنت را به کار برد. انواع مختلف کارت شبکه فیبرشامل این موارد هستند. با ورود این نوع منظور کارت شبکه فیبر نوری مسیر انتقال داده ها امنیت پیدا خواهد کرد و یکی از اجزای ارتباطی مهم در سرورهای اچ پی است وعامل ارتقای کیفیت و کاربرد کارت شبکه و تاثیراتصال کابل است، که افزایش وکاهش سرعت تاثیر گذاری نقش مهمی دارد. انواع مختلف کارت شبکه فیبرشامل این موارد هستند. کارت شبکهPCl گیگابایت ، کارت شبکه PCl-x، PCl express gigabit. کارت شبکه فیبرنوری سرور اچ پی به دلیل دارا بودن سرعت اتصالات بالا بین سرورها و استوریج ها بسیارکارایی دارد. که درگاه اتصال متفاوت با مدل های اترنت دارند وفقط می توانند از کابل فیبر نوری استفاده کنند.
مزایا و معایب استفاده از کارت شبکه
هر فناوری که امروزه برای انتقال داده ها مورد استفاده قرار می گیرد نیز مزایا ومعایبی هم دارد و برای استفاده از این فناوری باید آگاهی کامل را راجب تمامی مزایا ومعایب داشت، تا بتوان از آن برای انتخاب هوشمندانه کمک گرفت. مزایا: استفاده از کارت شبکه موجب افزایش سرعت انتقال داده خواهد شد، به طوری که داده ها می توانند با سرعت حدود دهها گیگابایت انتقال داده شوند. به کار گیری این نوع کارت ها ارتباط ایمنی را به وجود می آورد که قابلیت اتصال چندین دستگاه جانبی را از طریق پورت به کارت شبکه را فراهم می آورد. کاربرد کارت های شبکه امکان به اشتراک گذرای داده ها را برای کاربران فراهم می آورد. در برخی موارد شاید شما ناچار شوید که از کارت های شبکه از نوع کابلی استفاده کنید که نه تنها دشوار بوده بلکه چون از نوع بی سیم هستند، قابل حمل نبوده و امکان به خطر افتادن امنیت داده ها نیز وجود دارد زیرا چندین دستگاه مختلف به داده ها دسترسی دارند.
بررسی انواع کارت های شبکه از نظر نحوه اتصال و کاربر
از موارد تفاوت بین کارت های شبکه می توان به نحوه اتصال و نوع کاربران آن اشاره کرد. به بررسی این تفاوت ها در دسته بندی های متفاوت خواهیم پرداخت. 1- تفاوت در نحوه اتصال کارت شبکه: کارت های شبکه به دو دسته تقسیم می شوند 1- شبکه کابلی: همانطور که از نام آن مشخص است در این شبکه برای برقراری ارتباط بین کارت و شبکه اصلی نیازمند اتصالات کابلی است. این نوع اتصالات بیشتر در شبکه های فیبر نوری و اترنتی قابل استفاده هستند. در کارت های شبکه بی سیم یا وایرلس امواج رادیویی به منبع اصلی متصل هستند. تفاوت در کاربران: ازمواردی که کارت های شبکه را به دسته ها ی مختلف تقسیم می کند نوع کاربران آنها است 1- سروری 2- کامپیوتری. تفاوت این دونوع از کارت های شبکه در ضریب اطمینانی است که در مسیر اننقال داده داشته و نیز به سرعت و میزان استفاده از پردازنده باز می گردد. کارت های شبکه سروری: از زمان تاخیر بسیار کم برخوردار هستند و دارای پهنای باند بیشتر که برای انتقال داده ها در کوتاهترین زمان ممکن کاربرد دارد. این نوع کارت ها موجب افزایش وراندمان کاری سرورهای مجازی خواهند شد. تفاوت در نوع پورت: در کارت های شبکه از 4 نوع پورت مختلف برای اتصال های کابلی استفاده خواهد شد، که هرکدام از این پورت ها برای کابل های خاصی طراحی ودر نظر گرفته شده است. تفاوت در سرعت: یکی از دلایل اصلی استفاده از کارت های شبکه همانطور که قبلا گفته شد قابلیت آنها در انتقال سریع داده بود. اینو نوع کارت ها دارای سرعت های متفاوتی هستند که با توجه به میزان مصرف و نوع شبکه بایستی آنها را انتخاب کرد. برای مثال برای مصارف خانگی استفاده از کارت های شبکه دارای حداکثر سرعت یک گیگابایت برثانیه جز گزینه های ایده آل است. تفاوت در سیستم عامل: سیستم عامل های مختلف از قطعات سخت افزاری و نرم افزاری متفاوت استفاده می کنند، که هرکدام باید از کارت شبکه مناسب استفاده کنند. به کارگیری کارت های شبکه که با سیستم عامل شما سازگار نیست موجب کاهش سرعت یا توقف فرایند انتقال است. کارت های شبکه از دو سیستم عامل ویندوز و لینوکس قابلیت پشتیبانی دارند. همیشه باید درانتخاب کارت شبکه متناسب با سیستم عامل باید دقت کافی را به عمل آورد و این نکته را نباید فراموش کرد که سیستم عامل تمام کامپیوتر های موجود در یک شبکه با همدیگر کاملا مشابه است.