مقالات آموزشی سرور

رک چیست

رک شبکه چیست

رک چیست

رک چیست
اگر شما هم یکی از فعالان در حوزه فناوری اطلاعات و شبکه باشید، قطعا نام رک به گوشتان خورده است. رک ها محفظه های فلزیی هستند که دارای شکل مربعی و یا مستطیلی می باشند، این محفظه ها وظیفه ی نگهداری، سازمان دهی و تامین ایمنی اجزای شبکه همچون سرورها را بر عهده دارند.

بسیاری از تجهیزات اکتیو و پسیو شبکه مانند: سوییچ، مودم، سانترال، روتر و .. در این محفظه های فلزی قرار می گیرند. زمانی که شما از رک جهت حفاظت از تجهیزات خود استفاده می نمایید، در واقع به خودتان کمک نموده اید چرا که تمامی تجهیزات را در آن ها جمع آوری کرده اید و در صورت بروز هرگونه مشکل برای تجهیزات،

شما به راحتی برای رفع عیب و ایراد می توانید اقدام کنید. رک ها معمولا درون خود سیستم تهویه ای دارند تا در هنگام بالا رفتن دمای داخلی رک، این سیستم تهویه دمای بالا رفته را کاهش دهد. درب درک ها می تواند قفل های مختلفی مانند قفل رمز دار و قفل دارای کارت و … باشد و از تجهیزات شما در برابر سرقت جلوگیری نماید. اگر شما هم علاقمند هستید تا اطلاعات بیشتری در رابطه با رک ها کسب نمایید ، با ما در این مقاله همراه باشید .

کاربرد رک در شبکه

رک ها یکی از موارد پر استفاده در شبکه می باشند. همان طور که گفته شد این رک ها هستند که به شما امکان داشتن یک شبکه با تجهیزات سازمان یافته و منظم را می دهند و شما می توانید با استفاده از این محظه های مربی یا مستطیی شکل تجهیزات خود را به خوبی مدیریت نمایید و در کنار مدیریت تجهیزات،

شما با استفاده از رک ها می توانید کابل های خود را سازمان دهید و مدیریت کنید. رک ها در اتصال تجهیزات به یک دیگر نیز بسیار پر کاربرد هستند ، تجهیزاتی نظیر سرورها و سوئیچ ها و روتر و مودم و … از طرفی همانطور که گفته شد رک ها با استفاده از قفل های مختلفی که بر روی درب های آن ها متصل می شوند ، می توانند امنیت را برای تجهیزات شما تامین نمایند .

انواع رک

رک ها دارای انواع مختفی هستند که با توجه به نیاز و محیط های کاری محتلف انتخاب و خریداری می شوند. ما در این بخش انواع رک ها را به شما معرفی می کنیم:

رک دیواری ( Wall – Mounted Rack )

همانطور که از نام آن مشخص می باشد ، رک های دیواری بر روی دیوار و انواع سطوح عمودی قابل نصب هستند و مناسب محیط هایی می باشند که فضای کافی برای قرار دادن تجهیزات یا رک های دیگر بر روی زمین را ندارند .

این نوع رک خود دارای چند نوع می باشد :

  • رک دیواری قابل تنظیم ( Adjustable Wall – Mounted Rack )
  • رک دیواری تک قاب ( Single – Frame Wall – Mounted Rack )
  • رک دیواری دو قاب ( Double – Frame Wall – Mounted Rack )

رک ایستاده ( Open Frame Rack )

رک ایستاده نیز برای محیط هایی که محدودیت فضا دارند ، استفاده می شود و همان طور که از نامش مشخص است به صورت ایستاده بر روی چهار ستون عمودی خود قرار می گیرد. این نوع از رک نیز دارای انواع مختلفی است که ما برای شما آورده ایم .

  • رک ایستاده قابل تنظیم ( Adjustable Rack )
  • رک ایستاده دو ستونی ( Two- Post Rack )
  • رک ایستاده چهار ستونی ( Four -Post Rack )
  • رک ایستاده بدون قاب ( Open Frame Rack )

رک کابینت ( Cabinet Rack )

این نوع از رک به شما امکان سازمان دهی تجهیزات و کابل ها و همچنین مدیریت آن ها را می دهد . رک کابینت دارای درب می باشد و می تواند امنیت تجهیزات شما را تامین نماید.

رک سرور ( Server Rack )

این مدل از رک های شبکه به طور اختصاصی برای نگهداری و محافظت از سرور ها طراحی و تولید شده اند. در اندازه ی این نوع از رک بسیار دقت شده و اندازه استانداردی دارند تا بتوانند سرور ها را به طور عمودی درون خود جای دهند. همچنین رک سرور ها دارای سیستم خنک کننده ی حرفه ای می باشد چرا که به دلیل فعالیت زیاد سرورها دمای فضای داخل رک افزایش می یابد و در صورت نبودن سیستم خنک کننده ، سرور ها آسیب می بینند.

عمق رک های شبکه

شما می توانید با استفاده از ابعاد رک های شبکه، رک مورد نیاز خود را انتخاب نمایید، در واقع یکی از مولفه هایی که معمولا می تواند تعیین کننده کاربری یک رک باشد، ابعاد آن رک می باشد. در رابطه با ابعاد شبکه گفتنی است که ارتفاع رک های شبکه و رک سرور معمولا یکسان است اما دارای عمق متفاوتی هستند.

از دلایلی که این تفاوت را به وجود آورده است، می توان به اندازه های سرور و تجهیزات سرور اشاره کرد که بسیار بزرگ تر و بلند تر از دیگر تجهیزات شبکه می باشد، در نتیجه رک های سرور فضای نیاز به فضای بیشتری دارد و رک های دیگر شبکه نسبت به رک سرور باریک تر و جمع تر می باشند.

عمق استانداردی که برای رک ها در نظر گرفته شده است برابر با 60، 80 و 100 سانتی متر می باشد که در بعضی از رک ها این عمق به 107 نیز می رسد.

مزایای استفاده از رک

رک ها دارای جایگاه مهمی در دنیای شبکه می باشند و در گرد آوری تجهیزات شبکه بسیار به ما کمک می کنند و دارای مزایای بسیاری هستند. ما در این بخش مزایای مهم استفاده از رک را برای شما آورده ایم.

افزایش کارایی

یکی از مهم ترین سخت افزار هایی که هر کسب و کار آن را در رک نگهداری می کند، سرور ها هستند. سلامت سرور ها اهمیت بسیار بالایی برای کسب و کار ها دارند چرا که تمامی داده های کسب و کار توسط این سرور ها پردازش می شوند.

از طرفی سرور ها معمولا به صورت شبانه روزی کار می کنند و با کار کردن زیاد دمای آن به شدت بالا می رود و موجب خرابی سرور شما می شود. این در حالی است که در صورت نگهداری سرور در محیط رک خیالتان از بابت گرد و خاک و همچنین بالا رفتن دمای سرور راحت است. چرا که بسیاری از رک های مناسب سرور دارای سیستم خنک کننده می باشند.

برای مشاوره و خرید سرور HP می توانید با کارشناسان ما در تجهیز شبکه فیدار در ارتباط باشید تا بهترین نوع سرور را با توجه به نیاز کسب و کار خود تهیه نمایید.

سهولت در تعمیر و نگهداری

در صورتی که تجهیزات شبکه خود را در رک ها نگهداری کنید، به راحتی می توانید در صورت بروز هرگونه مشکل برای تجهیزات خود آن ها را تعمیر کنید. از طرفی رک ها به شما کمک می کنند تا تجهیزات خود را بسیار منظم سازماندهی کنید و حتی شما با قرار دادن تجهیزات در رک ها از گره خوردن سیم ها نیز جلوگیری می شود.

جدای همه ی این مباحث، رک ها به دلیل داشتن چرخ به راحتی می توانند جا به جا شوند و به مدیر شبکه خیلی راحت تر می تواند به تجهیزات شبکه دسترسی پیدا کند.

مدیریت فضا

شما با انواع رک ها آشنا شدید و دیدید که می توان با حداقل فضای ممکن تجهیزات شبکه خود را در رک ها جای دهید. حتی برای نگهداری سرور ها نیز به همین شکل است شما می توانید با استفاده از رک سرور ها، یک اتاق سرور منظم داشته باشید و از حداقل فضا های این اتاق سرور، حداکثر بهره را ببرید.

افزایش امنیت

اگر شما صاحب یک کسب و کار هستید، قطعا می دانید که تهیه ی تجهیزات شبکه مانند سرور بسیار هزینه بر می باشد. شما با استفاده از رک ها هم امنیت و هم سلامت تجهیزات خود را تامین می کنید. رک ها دارای درب و این درب ها دارای انواع قفل ها می باشند.

تجهیزات درون رک

رک ها به صورت کلی دارای تجهیزات بسیاری هستند که ما در این بخش برای شما آن ها را بازگو می کنیم.

  • کیس رکمونت ( Rackmount Case )
  • پنل LCD ( LCD Panel )
  • پاور ماژول ( Power Module )
  • فن رک ( Rack Fan )
  • بلانک پنل ( Blank Panel )
  • سینی رک ( Shelf )
  • لایت پنل ( Light Panel )

سخن پایانی

شما تا اینجای مقاله با رک و انواع آن به طور کامل آشنا شدید. اما به عنوان سخن پایانی باید این موضوع را در نظر بگیرید که هنگام خرید رک، ابتدا نیاز خود را در نظر بگیرید و سپس به اندازه ی رکی که قصد خرید آن را دارید توجه نمایید.

این امر موجب می شود بهترین کارایی. و عملکرد ممکن را برای شبکه خود با هزینه معقول و بدون خرج هزینه های اضافی را داشته باشید. از این که تا پایان این مقاله ما را همراهی کردید از شما سپاس گزاریم.

امیدواریم تونسته باشیم منبع مناسبی برای شما در رابطه با رک های شبکه باشیم. شما می توانید در قسمت کامنت ها از تجربیات خود در رابطه با استفاده از رک ها برای ما و دیگر بازدیدکنندگان این صفحه بگویید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *