هیچ محصولی در سبد خرید نیست.
تفاوت استوریج SAN و NAS
تفاوت استوریج SAN و NAS
یکی از اصلی ترین مواردی که در دنیای شبکه و اطلاعات بسیار نام آن شنیده می شود استوریج ها هستند. Storage همان طور که از نامش مشخص است به فضای ذخیره سازی اطلاعات می گویند و به دلیل اینکه اطلاعات از اهمیت ویژه ای برخورداند، استوریج ها یا فضاهای ذخیره سازی نیز پر اهمیت هستند.
استوریج ها می توانند یک هارد دیسک یا یک فضای ابری مانند Google Drive یا حتی یک سرور باشد. این فضاهای ذخیره سازی به صورت کلی به سه دسته تقسیم می شوند، SAN و san و nas که از میان این سه دسته، دو دسته ی SAN و NAS در میان کاربران محبوب تر می باشند. ما در این مقاله قصد داریم به تفاوت های این دو دسته از استوریج بپردازیم.
تفاوت های san و nas
در میان تمامی تفاوت هایی که میان این دو دوسته از استوریج ها وجود دارد، مهم ترین و اصلی ترین تفاوت میان این دو دسته را می توان در پروتکل های دسترسی به داده ها و اطلاعات یا اصطلاحا در Access Protocols یافت. از NAS استوریج به صورت کلی به عنوان راهکار های ذخیره سازی یاد می شود و دارای پروتکل هایی با نام های NFS و CIFS می باشد که این پروتکل ها را با عنوانFile Level Protocols نیز می شناسند.
همان طور که از نامش می شود دریافت، برای دسترسی به داده ها به صورت فایل در شبکه استفاده می شود. از دیگر راهکار های ذخیره سازی SAN می باشد که دارای پروتکل هایی با نام ISCSI وFiber Channel می باشد که دسترسی به داده ها را به صورت بلوک فراهم می کند. از دیگر مواردی که موجب تفاوت میان سن و نس می شود را ما در پایین ذکر می کنیم:
- از نظر قیمت NAS نسبت به SAN ارزان تر می باشد.
- NAS برای مشاغل کوچک و متوسط نسبت به SAN مناسب تر است.
- استوریج های NAS دارای مدیریت آسان تری نسبت به استوریج های SAN دارند.
- استوریج NAS از پروتکل هایNFS و SFTP و WebDAV و SMB/CIFS استفاده می نماید در حالی که استوریج SAN از پروتکل های FCoE و ISCSI و Fiber Channel بهره می گیرد.
- سرعت استوریج های NAS وابسته به اترنت می باشد، در حالی که سرعت در استوریج NAS چون بر اساس فیبر نوری می باشد، بسیار بالا تر می باشد.
- استوریج NAS دارای ویژگی مقیاس پذیری نمی باشد، این در حالی است که SAN یکی از استوریج های مقیاس پذیر می باشد.
- از دیگر ویژگی این دو استوریج که با هم متفاوت است، این است که NAS مستعد تنگنای شبکه می باشد در حالی که SAN به تنگناهای شبکه اهمیتی نمی دهد.
ویژگی های استوریج NAS
استوریج NAS مخفف عبارت Network Attached Storage می باشد و در دسته پرکاربرد ترین دستگاه های ذخیره سازی داده ها می باشد. برای بیان ساده ی این استوریج پرکاربرد و محبوب در حوزه فناوری اطلاعات، استوریج NAS را یک دستگاه ذخیره سازی در نظر بگیرید که به صورت یک سرور عمل می کند. استوریج NAS، دستگاه ذخیره ساز با سرعت بالا و ایمن و مطمئن می باشد. از جمله دیگر ویژگی های این استوریج پر کاربرد و محبوب، موارد زیر می باشد.
- از استوریج NAS بیشتر برای ذخیره سازی و اشتراگ گذاری فایل ها استفاده می کنند، چرا که نحوه ذخیره سازی در این استوریج بر اساس File-Level می باشد.
- استوریج NAS دارای تکنولوژی RAID می باشد و می تواند تمامی کارهای خود را بر اساس نیاز خود انجام دهد.
- شما با استوریج NAS می توانید، تمامی فایل ها و داده های مورد نیازتان را ذخیره نمایید، به همین دلیل استوریج نس را انعطاف پذیر می نامند.
- امنیت دیتاهای شما در استوریج نس تضمین شده است، چرا که در بیشتر مواقع از ویژگی های امنیتی مانند رمزگذاری و احراز هویت دوعاملی برای ایمن سازی داده های شما استفاده می نماید.
- شما می توانید از راه دور، به داده های خود دسترسی داشته باشید، این ویژگی بسیار در محبوب کردن این استوریج تاثیر مستقیم گذاشته است.
ویژگی های استوریج SAN
استوریج SAN که نام آن مخفف عبارت Storage Area Network می باشد، یک استوریج با دسترسی Block Level برای سرور می باشد. اگر بخواهیم SAN استوریج را ساده تر بیان نماییم، استوریج سن این امکان را برای سرور فراهم می کند تا بدون واسطه و کاملا مستقیم به بلوک های هارد دیسک دسترسی پیدا کند. برای بیان ویژگی های این استوریج پرکاربرد موارد زیر را نام برد:
- از مهم ترین ویژگی هایی این استوریج را می توان انعطاف پذیری بالای آن دانست. انعطاف پذیری بالا این امکان را برای کاربران فراهم می کند تا تمامی منابع ذخیره سازی شده و پراکنده را در کنار هم قرار دهند، از طریق شبکه هایی مخصوص SAN، استوریج ها را به هم وصل کند.
- از دیگر ویژگی های مهم این استوریج امنیت و حفاظت داده های بالا می باشد.
- استوریج SAN برای پیکربندی نیازی به خاموش کردن ندارد.
- یکی از ویژگی هایی که بسیار مورد توجه کاربران قرار می گیرد، کاهش هزینه خرید هارد دیسک یا تجهیزات دیگر.
- SAN Storage از سری استوریج های مقرون بصرفه به همراه مدیریتی آسان می باشد.
معایب استوریج NAS
استوریج NAS هم مانند دیگر همتایان خود در کنار مزایای بسیار مفیدی که دارند، دارای معایبی نیز می باشد. ما در این بخش به معایب این استوریج پرداخته ایم.
- وابستگی استوریج NAS به LAN
- NAS دارای پهنای باند زیادی است و این امکان وجود دارد که سرعت شبکه را مورد تاثیر قرار دهد.
- محدودیت در دانلود برنامه های کاربردی.
- از لحاظ امنیت، زیاد مطمئن نشان نداده است و به نوعی هر کسی ممکن است به آن دسترسی داشته باشد.
- در دستگاه نس امکان نصب نرم افزار برای شخص ثالث وجود ندارد.
معایب استوریج SAN
استوریج SAN در کنار تمامی مزایایی که دارد، معایبی نیز دارد که می توان از جمله آن ها به موارد زیر اشاره کرد:
- SAN استوریج ها در مقایسه با دو استوریج NAS و DAS هزینه بر تر می باشند.
- مدیریت و راه اندازی این استوریج برای کاربران مشکل تر و پیچیده تر از دیگ نمونه ها است.
- در حالتی که چند هاست به یک بلوک متصل باشد، امکان بروز خطا وجود دارد.
- استوریج سن به سخت افزارهای تخصصی متصل می شود و این محدودیت را برای کاربر ایجاد می کند.
- در حالتی که چند سرور به یکی از بلوک های این استوریج متصل باشد، به طور همزمان اطلاعاتی که توسط یکی از سرورها بر روی بلوک نوشته می شود، توسط دیگر سرور ها قابل خواندن نیست.
از SAN Storage کجا استفاده می شود
- پایگاه های داده ماکروسافت SQL SERVER
- در برنامه ریزی منابع سازمانی.
- پایگاه داده اوراکل
- زیرساخت های دیسکتاپ مجازی.
از NAS Storage کجا استفاده می شود
- در دفاتر کوچک بسیار پرکاربرد است.
- شرکت های تبلیغاتی
- فروشگاه های کوچک
سخن پایانی
ما در این مقاله به تفاوت های میان دو استوریج محبوب و پر کاربرد SAN و NAS پرداختیم. هر دو استوریج با هدف رفع مشکل ذخیره سازی برای کاربران ایجاد شده اند. شما با مطالعه در رابطه با این دو استوریج احتمالا به این موضوع پی برده اید که این دو استوریج، مکمل یکدیگر هستند و غیر از این با یک دیگر در رقابت نیز می باشند. بسیاری از کاربران برای بهبود روند کاری خود در کسب و کار خود از هر دو استوریج استفاده می نمایند.
شما نیز در صورتی که قصد دارید از هر یک از این دو برای کسب و کار خود استفاده کنید بهتر است در رابطه با آن با افراد متخصص در حوزه شبکه مشورت کنید.