هیچ محصولی در سبد خرید نیست.
سن استوریج چیست
سن استوریج چیست
San مخفف کلمه storage Area Network بوده و به معنای شبکه ذخیره سازی است. سن استوریج از دیسک حافظه با ظرفیت زیاد و کنترلرهای مخصوص برخوردار می باشد و می تواند الگوریتم های مرتب سازی؛ اطلاعات را در شبکه به اشتراک بگذارد. در واقع storage san یک شبکه اختصاصی، مستقل با سرعت بالا محسوب می شود و توانایی انتقال اطلاعات را بین مجموعه های مشترک دستگاه های ذخیره سازی و سرور های متعدد بر عهده دارد.
برقراری این شبکه به منظور ساخت یک بستر مناسب برای انتقال داده ها و اطلاعات حجیم بین سرویس دهنده ها و سرویس گیرنده ها صورت می گیرد. سرور استوریج دارای حجم زیادی از داده ها می باشد که جهت انتقال داده ها و ارائه خدمات بهتر نیازمند به پهنای باند بسیار بالا است. از مشخصات این نوع شبکه می توان مواردی مانند بهره مندی از بازده بالا برای انتقال حجم زیادی از دادها و در دسترس بودن همیشگی سرویس دهندها حتی در فاصله های دور و طولانی اشاره کرد. یا گستردگی در ابعاد شبکه های محلی با شبکه های شهری یا جهانی را نام برد.
مزایا استفاده از سن استوریج
اطلاعات در این شبکه ها به صورت Block level ذخیره خواهد شد و به واسطه ای نرم افزارهای موجود بر روی سرور اطلاعات قابل دسترسی است. SAN در دستگاه ذخیره سازی اطلاعات به دو صورت موجود است که شامل tape Library می گردد. به علاوه از هارد دیسک هایی تشکیل شده که در قالب RAID در SAN قرار می گیرد. SAN می تواند وابستگی دستگاه ذخیره سازی اطلاعات به سرورها را حذف کند و به طور مجزا در شبکه عمل کند. به صورتی هر نرم افزار بر روی هر سرور در شبکه به این منابع ذخیره سازی دسترسی یابد.
در SAN برای ارتقا حافظه نیازی به اضافه کردن سرور جدید در شبکه نیست و تنها یک هارد دیسک به دستگاه SAN اضافه شده و منابع افزایش می یابد. در این مورد سوال زیادی که پرسیده می شود این است که مزایای سن استوریج چیست. در این بین می توان به سرعت فوق العاده آن اشاره کرد، که از کانال فیبر نوری برای انتقال اطلاعات بهره می برد و در سرعت ذخیره سازی اطلاعات تاثیر بسیار موثر دارد.
با بهره گیری از این فناوری پیشرفته نیازی به استخدام نیروی دیگر برای انجام کارهای مدیریتی نخواهید داشت. با استفاده از سن استوریج می توانید سرور ها از طریق هاردیسک بوت کنید و زمان بوت کردن سیستم را کاهش دهید. از SAN storage می توان برای افزایش قابلیت دسترسی دستگاه های ذخیره سازی به سرورها استفاده کرد.
معایب
درسیستم سن نمی توان دسترسی مستقیم به صورت فایل به فایل و یا دایرکتوری داشت. زیرا فضای ذخیره سازی در شبکه san در سطح بلوک است. با توجه به اینکه در ذخیره سازی san همواره اطلاعات در حال ذخیره سازی روی یک دستگاه واحد می باشد. اگر از خوشه بندی دستگاه ها در این شبکه بهره نبرید دو خطر بزرگ می تواند همواره شبکه شما را تهدید کند.
- امکان بروز نقض در دریافت وجود دارد. به علاوه زمانی که چندین هاست { سرور یا دستگاههایی که به شبکه san متصل است} همزمان به یک بلوک از اطلاعات دسترسی خواهد یافت.
- اگر چندین سرور یک بلوک خاص از اطلاعات به طور مشترک بهره ببرند؛ امکان خواندن اطلاعات که سرور دیگر در حال نوشتن روی آن بلوک بوده؛ وجود ندارد.
- هزینه بالا: SAN گران تر از راه حل های ذخیره سازی دیگر مانند DAS و NAS است، زیرا نیازمند به سخت افزار و نرم اقزار تخصصی است. هزینه SAN وابسته به اندازه و پیچیدگی استقرار آن است.
- پیچیدگی: راه اندازی و مدیریت san پیچیده تر از راه حل های ذخیره سازی دیگر به نظر می رسد زیرا به دانش و مهارت تخصصی نیازمند می باشد. به همین منظور san ها معمولا در محیط های سازمانی بزرگ مستقر خواهند شد که افراد متخصص برای مدیریت سن ها حضور دارند.
چرا باید از سن استوریج استفاده کرد؟
کارکرد سن به صورتی می باشد که با فراهم آوردن سطح بالا امکان دسترسی سریع به شبکه برای ذخیره سازی از چندین هاست فراهم می شود. با اتصالHOST ها، سوئیچ ها، کنترلرها و تجهیزات وStorage و استفاده از انواع پروتکل ها ارتباطی پرسرعت و قابل اطمینان san ها مجموعه های ذخیره سازی قبلی یکپارچه و تقویت می گردد.
اپلیکیشن برای مدیریت SAN STORAGE
در مدیریت و پیکربندی شبکه های ذخیره سازی سن اپلکیشن های زیادی موجود است که کاربران توانایی بهره گیری از آنها برای مدیریت و نظارت بر سیستم های san را دارند. در ادامه قصد ما این است که تعدادی از اپلیکیشن های معروف مدیریت san را بررسی کنیم.
- DELL EMC UNISphere: اپلیکیشن unisphere توسط شرکت dell ارائه شده است و برای مدیریت و نظارت بر دستگاه های ذخیره سازی EMC به کار گرفته می شود. این اپلیکیشن ارائه کننده امکانات متنوعی است، که می تواند شامل پیکربندی، مانیتورینگ، مدیریت عیب یابی و گزارش گیری باشد.
- HPE one view: یک پلتفرم مدیریت مبتنی بر وب بوده که توسط شرکت hpe ارائه شده است. این اپلیکیشن این اجازه را دارد تا شبکه های ذخیره سازی سن و سیستم های مجازی سازی را به صورت یکپارچه مدیریت کرد و عملیاتی مانند پیکربندی تنظیمات، مانیتورینگ و ایجاد گزارش ها را انجام داد.
- IBM spectrum control: این اپلیکیشن که توسط IBM ارائه شده است و برای مدیریت و کنترل سیستم های ذخیره سازی san و nas سرنام Network- Attached storage}} کاربرد دارد. spectrum control نیز امکاناتی مانند مانیتورینگ؛ پیکربندی، عیب یابی و بهینه سازی را فراهم می آورد.
- NET oncommand system manger: این اپلیکیشن توسط شرکت NETApp ارائه شده است و برای مدیریت و نظارت بر دستگاه های ذخیره سازی NETAPP به کار می رود. oncommand system manger همانند موارد یاد شده امکاناتی مانند پیکربندی، مانیتورینگ، عیب یابی و مدیریت سیستم های فایلی به شکل بلادرنگ را فراهم خواهد آورد.
- Pure storage pure: اپلیکیشن ارائه شده توسط شرکت pure storage بوده و برای نظارت بر دستگاه های ذخیره سازی Pure storage کارایی دارد. این نرم افزار امکاناتی زیادی را برای نظارت برحجم گسترده ای از ولوم ها و فضاهای ذخیره سازی، تحلیل و بهینه سازی زیرساخت ارائه کرده است.
تجهیزاتی که در سن استوریج مورد استفاده قرار می گیرند.
شبکه های منطقه ذخیره سازی از تجهیزات مختلفی تشکیل شده است. به طوری این اجازه را داده است، که داده ها را به صورت متمرکز و مقیاس پذیر ذخیره و مدیریت کرد. از تجهیزات اصلی مورد استفاده در شبکه منطقه ذخیره سازی سن می توان به موارد زیر اشاره کرد.
- نرم افزار مدیریت SAN: این نرم افزار برای مدیریت و پیکربندی شبکه های ذخیره سازی san کاربرد دارند. آنها می توانند امکاناتی مانند مدیریت تجهیزات ذخیره سازی، پیکربندی آرایه های تحت شبکه {san arrays}، مدیریت مجازی سازی ذخیره سازی و تجمیع منابع را فراهم کنند.
- آرایه های ذخیره سازی stoarage Arrays: آرایه های ذخیره سازی SAN دستگاه های فیزیکی به شمار رفته؛ که دیسک ها را جهت ذخیره سازی داده ها آماده سازی می کند. آن ها شامل درایوهای سخت، درایوهای حالت جامد } solid – state drives} و سایر تکنولوژی های ذخیره سازی می شوند. آرایه های ذخیره سازی از طریق شبکه های فیبر نوری یا شبکه های اترنت با سرعت بالا به شبکه SAN قابل اتصال هستند.
- سن سوئیچ های SAN { San switches}: سوئیچ های SAN برای اتصال آرایه های ذخیره سازی و دستگاه های مختلف به شبکه san کارایی دارند. آنها از پورت های فیبرنوری یا پورت های ارنت بهره می برند و امکان انتقال داده ها بین دستگاه ها را فراهم می آورند.
- ماژول های توسعه san { san expansion Modules }: این ماژول ها برای افزایش قابلیت های تحمل پذیری خطا و ظرفیت ذخیره سازی در شبکهsan به کار گرفته می شوند. آنها به آرایه های ذخیره ساز اضافه می گردند و امکان افزایش تعداد درایوها و ایجاد مسیر های ارتباطی بیشتر را فراهم می آورند.
- ماژول های تحلیگر شبکه } NetworK Analyzers}: این ماژول ها برای نظارت و تجزیه و تحلیل ترافیک شبکه san کارایی دارند. این ماژول ها برخلاف اسمی که داشته در قالب نرم افزارهای کاربردی کارایی دارند. آنها امکان مشاهده و تجزیه و تحلیل جریان های داده در شبکه SAN را به وجود می آورند و به شناسایی مشکلات و عیب یابی کمک خواهند کرد.
- کابل ها و فیبرنوری : کابل های و فیبر نوری برای اتصال آرایه های ذخیره سازی و سوئیچ های san به یکدیگر با بالاترین سرعت ممکن به کار گرفته می شود.
نتیجه گیری
سن استوریج یکی از متداول ترین روش ها برای ذخیره سازی اطلاعات به شمار می رود. به خصوص برای که شرکت هایی که دارای برنامه های تجاری که حجم زیادی از اطلاعات را ذخیره سازی می نمایند. سازمان ها با بهره گیری از san storage کار ذخیره اطلاعات را دریک استوریج متمرکز مشترک انجام می دهند. به علاوه حفاطت از داده و بازیابی اطلاعات را به بهترین و سریع ترین شکل انجام می دهند.
تکنولوژی سن به سرعت در حال رشد است. به شکل استثنا در عملکرد با دیگر روش های ذخیره سازی، امنیت بالاتر و زمان تاخیر کم تری نسبت به دیگر شبکه های ذخیره سازی دارد. خرید دستگاه ذخیره ساز SAN storage در سازمان و شرکت ها باعث خواهد شد تا از یک معماری با سرعت بهره مند شد.