هیچ محصولی در سبد خرید نیست.
نحوه نصب سرور داخل رک
نصب سرور به درستی در رک، بسیار اهمیت دارد و کارمندان مراکز داده باید با نحوهی نصب سرور در رک آشنا باشند. در غیر اینصورت، سرور نهتنها ممکن است آسیبهای جدی ببیند، بلکه ایمنی کارکنان نیز به خطر میافتد. روشهای مختلفی برای نصب سرور در پیکربندیهای مختلف وجود دارند، که رایجترین آن استفاده از ریلهای کشویی است. با گذشت زمان، تغییراتی در نحوهی نصب و استانداردهای شاسی ایجاد شده است. این تغییرات، نهتنها راهاندازی سرور را نسبت به گذشته آسانتر کرده، بلکه خطرات آسیب دیدن قطعات جانبی را بهشدت کاهش داده است.
در این مقاله بهطور کامل به آموزش نصب سرور در رک پرداخته شده است. این آموزش، برای تمام افرادی که با سرور سروکار دارند، بهویژه ادمینها و مسئولین تعمیر و نگهداری، بسیار مفید خواهد بود. لذا، این مقاله را بهعنوان راهنمایی جامع برای نصب سرور در رک، به شما توصیه میکنیم.
اقدامات مهم قبل از نصب سرور رک
قبل از نصب سرور HP در رک، باید برخی اقدامات ضروری را انجام دهید تا مطمئن شوید نصب سرور به درستی انجام شود و مشکلاتی در آینده بوجود نیاید.
اولین موردی که باید به آن توجه کنید، انتخاب مکان مناسب برای نصب سرور در رک است. باید یک مکان ثابت را برای رک انتخاب کنید که در مسیر رفتوآمد کارمندان نباشد و در صورت نیاز به جابجایی، این کار سخت نباشد. همچنین، محل نصب باید دارای قفل باشد و پنجره نداشته باشد. در صورت وجود پنجره، بهتر است محل نصب دورتر از پنجره باشد و پنجره را با پوششی بپوشانید تا نور و گرما باعث افزایش دمای درون رک نشوند. باید محل نصب را دور از هرگونه سیستم گرمایشی قرار دهید و خنککننده مناسب و استانداردی را تهیه کنید.
در انتخاب رک هم باید به فضای موجود در اختیارتان توجه کنید. اگر فضای محدودی دارید، بهتر است رک دیواری را انتخاب کنید و اگر فضای بیشتری دارید، رک ایستاده بهترین گزینه است. همچنین، باید به سازگاری تجهیزات و ابزارهای جانبی رک با یکدیگر دقت کنید و تجهیزات باکیفیت و مطابق با استانداردهای مربوطه را خریداری کنید. بهعنوان مثال، برای پایداری و ایمنی تجهیزات، حتماً باید PDU با کیفیت خریداری کنید.
اگر تمامی موارد فوق را رعایت کنید، نصب سرور در رک بهطور صحیح و بدون خطا انجام خواهد شد و مشکلاتی در آینده پیش نخواهد آمد.
آشنایی با ابعاد سرور و رک
در مرحله بعدی از نصب سرور در رک، باید با ابعاد سرور و رک آشنا شوید تا بتوانید رک مناسبی برای نصب سرور خود انتخاب کنید. ابعاد سرور شامل عرض، عمق و ارتفاع آن است.
عمدتاً ارتفاع و عرض رک دارای یک ابعاد مشخص هستند و متغیرترین بخش مربوط به عمق است که با توجه به ریل و قفسه قابل تنظیم است. واحد اندازهگیری رک “یونیت” یا “U” است و هر یونیت برابر با 4.445 سانتیمتر است.
رکهای دیواری عمدتاً 5 تا 12 یونیت و رکهای ایستاده عمدتاً 12 تا 47 یونیت هستند. برای انتخاب رک مناسب برای سرور خود، باید ابعاد سرور را با دقت اندازهگیری کرده و به دنبال رکی با ابعاد مناسب و توانایی پشتیبانی از وزن سرور باشید.
برای اطمینان از سازگاری سرور با رک، باید به استانداردهای مربوط به ابعاد سرور و رک توجه کنید و رکی با استاندارد 19 اینچی را انتخاب کنید که بیشتر رکهای تجاری با این استاندارد ساخته میشوند.
با اینکه انتخاب رک مناسب بسیار مهم است، اما باید به این نکته هم توجه کنید که رک مناسب تنها برای نصب سرور شما نیست بلکه باید به امکانات دیگری مانند جایگذاری دستگاههای شبکه و تجهیزات جانبی نظیر سوئیچ شبکه، فیبر نوری، دستگاههای ذخیرهسازی و… نیز توجه کنید.
نصب سرور در ریل ثابت
نصب سرور در ریل ثابت بسیار ساده است و تنها نیاز به چند مرحله اولیه دارد. در ادامه، نحوه نصب یک سرور HP ProLiant DL380 با اندازه 2 یونیته در یک رک با استفاده از ریلهای ثابت شرح داده شده است:
- در ابتدا، مطمئن شوید که ریلهای ثابت به درستی در رک نصب شدهاند و به طور محکم و پایدار در محل خود قرار گرفتهاند.
- . سپس، دکمههای آزاد کردن ریلهای ثابت را بر روی قسمت جلویی سرور فشار دهید تا جایی که درپوشهای پشتی ریلها باز شوند.
- سرور را بر روی ریلهای ثابت قرار دهید و به طور محکم با قفلهای موجود بسته شود.
- در مرحله بعد، با استفاده از مهرههای موجود در ریلهای ثابت، سرور را با ریلها متصل کنید. بهتر است از دستگاهی مانند پرچین برای این کار استفاده کنید تا از پایداری و ایمنی سرور اطمینان حاصل کنید.
- دکمههای قفل کردن ریلهای ثابت را بر روی قسمت جلویی سرور فشار دهید تا ریلها به طور محکم در محل خود قرار گیرد.
- در این مرحله، باید کابلهای برق، داده و شبکه را به سرور متصل کنید و سپس سرور را روشن کنید تا بتوانید به سیستم عامل و برنامههای خود دسترسی داشته باشید.
- در نهایت، پس از اطمینان از پایداری و عملکرد صحیح سرور، درپوشهای پشتی ریلها را بسته و نصب سرور در رک را به پایان برسانید.
با رعایت مراحل فوق، میتوانید سرور HP ProLiant DL380 با اندازه 2 یونیته را با استفاده از ریلهای ثابت در یک رک نصب کنید و از عملکرد بهتر و پایدارتر سرور خود بهرهمند شوید.
نصب ریل در قفسه
نصب ریل در قفسه رک بسیار ساده است و تنها نیاز به چند مرحله اولیه دارد. در ادامه، نحوه نصب ریل در قفسه رک برای سرور یا تجهیزات شبکه شرح داده شده است:
1. ابتدا ریل قفسهها را با علامت گذاری L برای سمت چپ و R برای سمت راست مشخص کنید.
2. سپس، انتهای ریل قفسه را به طور عمودی در سوراخهای پشتی داخلی پنل قفسه قرار دهید تا بهصورت عمودی خارج شود. سپس قفل را فشار دهید تا قفل و پینها در سوراخهای قفسه متصل شود.
3. جلوی ریل را به سمت جلوی داخلی قفسه بکشید. سپس قفل ایمنی را آزاد کرده و سپس قسمت گیره را فشار دهید تا ریل و پینها بهصورت قائم به سوراخهای قفسه وارد شوند و گیره درگیر شود.
4. در مرحله بعد، مهره قفل براکت نگهدارنده را باز کرده و براکت را به دورترین موقعیت در پشت ریل بکشید.
5. مراحل فوق را برای قفسه سمت چپ نیز انجام دهید.
6. در نهایت، پس از اطمینان از پایداری ریل در قفسه، میتوانید سرور یا تجهیزات شبکه خود را روی ریل نصب کنید.
نصب سرور در رک
نصب سرور در رک یکی از مراحل مهم در راهاندازی یک سیستم سرور است. در ادامه، نحوه نصب سرور در رک شرح داده شده است:
1. ابتدا، ریلهای سرور را با ریلهای رک تراز کرده و سرور را با ریلها داخل رک بکشید.
2. سرور را تا جایی بکشید که لبه جلویی آن با قسمت جلوی رک همسطح شود. سپس با استفاده از پیچهای انگشتی سرور را در قسمت جلوی رک محکم کنید.
3. در مرحله بعد، درپوشهای سمت سرور را بردارید تا پیچها در هر طرف نمایان شود. سپس، سرور را با استفاده از پیچهای جلوی قفسه محکم کنید.
4. در نهایت، درپوشهای سمت سرور را دوباره وصل کنید.
ایمن سازی سرور
ایمنسازی سرور یکی از مراحل مهم در نصب و استفاده از سرور است. در ادامه، نحوه انجام این کار شرح داده شده است:
1. در ابتدا، مهره قفلکننده را شل کنید و براکت نگهدارنده را به سمت سرور بکشید تا زبانه و شیار شاسی سرور با همدیگر قفل شوند.
2. سپس، مهرهی قفل روی براکت را با استفاده از یک پیچ گوشتی یا ابزار مناسب، محکم کنید.
3. در مرحله بعد، تمام این مراحل را برای ریل دیگر نیز تکرار کنید.
4. در نهایت، برای اطمینان از ایمنی سرور، بهتر است از مهارکنندههای سرور استفاده کنید تا از نیروهای ناخواسته بر روی سرور جلوگیری شود.
نصب سرور در ریلهای کشویی
نصب سرور در ریلهای کشویی یکی از روشهای متداول برای نصب سرور در رک است. در ادامه، نحوه نصب سرور در ریلهای کشویی شرح داده شده است:
1. در ابتدا، براکت پایه را از ریل کشویی جدا کنید. در برخی از کیتهای ریل کشویی، براکت پایه در داخل ریل است، اگر از قبل جدا است نیازی به انجام مراحل زیر ندارید.
2. سپس، ریلهای کشویی را باز کرده و قفل ریل کشویی را در جلوترین حالت قرار دهید.
3. زبانههای بالا و پایین قفل را فشار داده و در حالی که بست نصب را نگه داشتهاید، ریل کشویی را به بیرون بکشید.
4. سپس، دکمه رها کردن براکت پایه را به سمت جلوی براکت فشار دهید و همزمان براکت پایه را از مجموعه کشویی خارج کنید.
5. این کار را برای مونتاژ ریل کشویی نیز انجام دهید.
6. حالا، سرور را با استفاده از پیچهای مناسب به براکت پایه و ریل کشویی متصل کنید.
7. سپس، ریل کشویی را به آرامی و با توجه به راهنماییهای تولید کننده به داخل رک بکشید.
8. در نهایت، قفل ریل کشویی را قفل کنید تا سرور به طور ایمن در رک قرار گیرد.
نصب براکت پایه روی سرور
برای نصب براکتهای پایه روی سرور، میتوانید از مراحل زیر استفاده کنید:
1. ابتدا یک براکت پایه را در مقابل شاسی سرور قرار دهید تا قفل ریل کشویی در جلوی سرور قرار گیرد و منافذ کلیددار روی براکت پایه با پینهای محل کناری شاسی همتراز شوند.
2. براکت نصب را به سرور ببندید. ابتدا پینها را با منفذهای کلیددار در براکت پایه تراز کنید. سپس براکت پایه را روی پینها قرار دهید تا همسطح سرور شود و پینها از سوراخهای براکت بیرون بیایند.
3. براکت پایه را به سمت جلوی شاسی بکشید تا زمانیکه گیره براکت با صدای یک کلیک در جای خود قفل شود.
4. بررسی کنید که پینهای عقب محکم و پایدار در محل خود قرار گرفتهاند.
5. برای نصب براکت پایه در طرف دیگر سرور، مراحل 1 تا 3 را تکرار کنید.
نصب سرور در مجموعههای Slide-Rail
برای نصب سرور در مجموعههای Slide-Rail، مراحل زیر را دنبال کنید:
1. ابتدا، ریلهای کشویی را تا آنجا که ممکن است به مجموعههای ریل کشویی در رک فشار دهید.
2. سپس، سرور را به گونهای بالا بیاورید که انتهای عقب براکتهای پایه با مجموعههای ریل کشویی که در قفسه تجهیزات نصب شدهاند در یک راستا قرار گیرند.
3. سرور را با براکتهای پایه در ریلهای کشویی قرار دهید، سپس سرور را به آرامی به داخل رک فشار دهید، تا زمانیکه براکتهای پایه با براکت ریل کشویی (تقریبا 30 سانتیمتر) برخورد کنند.
4. همزمان هر دو دکمه ریل کشویی را به سمت پشت رک فشار دهید، در همان حال سرور را به داخل رک فشار دهید.
5. سرور را تا زمانی فشار دهید که جلوی سرور با رک همسطح شود. (زمانیکه قفل ریل کشویی چفت میشود، صدای کلیک را خواهید شنید.)
6. در نهایت، بررسی کنید که ریلهای کشویی به درستی کار میکنند. در حالیکه سرور را از رک بیرون میآورید، دکمههای ریل کشویی را فشار دهید. سرور باید تا نیمه از رک خارج شود، سپس متوقف شود. همزمان زبانههای ریل کشویی را فشار دهید و سرور را از رک بیرون بکشید. هنگامیکه عملکرد ریلهای کشویی را بررسی کردید و از عملکرد آن مطمئن شدید، سرور را بهطورکامل به داخل رک برگردانید تا زمانیکه صدای قفل ریل کشویی را بشنوید.
مدیریت و نظم کابل سرور
مدیریت و نظم کابلهای سرور در داخل رک بسیار حائز اهمیت است. این کار علاوه بر اینکه در هنگام نصب، تعمیر و عیبیابی سرور بسیار تاثیرگذار است، بلکه از خرابی و خطا نیز جلوگیری میکند. برای مدیریت کابلها میتوانید از تجهیزات مدیریت کابل مانند نگهدارنده کابل شبکه یا Cable Manager، Patch Panel، کابل لیبل و … استفاده کنید.
استفاده از نگهدارنده کابل شبکه یا Cable Manager، یکی از در دسترسترین و سادهترین تجهیزاتی است که میتوانید برای مدیریت کابلها در داخل رک استفاده کنید. این ابزار بهمنظور پوشاندن، مسیریابی و توزیع کابلهای شبکه و فیبر نوری داخل رک مورد استفاده قرار میگیرد. با استفاده از این ابزار میتوانید کابلهای خود را بهطور منظم و بهینه در داخل رک قرار دهید و از گره خوردن و تداخل کابلها جلوگیری کنید. همچنین با استفاده از Patch Panel، میتوانید کابلهای خود را بهطور سریع و آسان به دستگاههای مختلف متصل کنید و از پیچیدگی و اشتباهات در نصب کابلها جلوگیری کنید.
در کنار استفاده از تجهیزات مدیریت کابل، از کابل لیبل نیز میتوانید استفاده کنید. با نصب برچسبهای لیبل بر روی کابلهای خود، میتوانید جزئیات و مشخصات کابلهای خود را مانند نام دستگاه، شماره پورت و … مشخص کنید و از اشتباهات در تعیین و مشخصکردن کابلها جلوگیری کنید.
در نهایت، بهترین راه برای مدیریت و نظم دادن به کابلهای سرور در داخل رک، استفاده بهینه و منظم از تجهیزات مدیریت کابل و همچنین اختصاص دادن زمان و انرژی به این کار است. با این کار، میتوانید از پیچیدگی و اشتباهات در نصب، تعمیر و عیبیابی سرور جلوگیری کنید و به بهترین شکل از سیستم خود استفاده کنید.