روتر چیست
ما در زندگی روزمره خود بسیاری از نیاز های اطلاعاتی و یا حتی شخصی خود را می توانیم از طریق یک موبایل چند اینچی رفع کنیم. اما همین تلفن همراه یا لپ تاپ یا سیستم های کامپیوتری اگر به اینترنت متصل نباشند، بسیاری از فواید خود را از دست می دهند،

پس می توان اینگونه نتیجه گیری کرد که زندگی های امروزی نسبت به گذشته بسیار درگیر اینترنت شده است. اما زمانی که نام اینترنت به گوش ما می رسد، یکی از اولین مفاهیمی که در ذهن ما چراغش روشن می شود، اتصال می باشد. این که چگونه می شود با اتصال به یک اینترنت، شما می توانید با یک فرد در یک قاره دیگر به صورت تصویری صحبت کنید؟

ما در اینجا قصد داریم، شما را با یک دستگاه که میان همه ارتباطات قرار می گیرد آشنا کنیم. دو شهر را در نظر بگیرید که قرار است با یک دیگر ارتباط اینترنتی داشته باشند، تمامی خانه های این شهر در ابتدا به روتر آن شهر متصل می شود و سپس روتر ها با هم ارتباط می گیرند و اینگونه دو شهر با هم ارتباط اینترنتی و یا شبکه ای برقرار می کند.

اگر این موضوع برای شما جالب است و دوست دارید بیشتر در رابطه با این موضوع اطلاعات کسب کنید با ما در این مقاله همراه باشید.

کاربرد روتر در شبکه چیست

به زبان ساده وظیفه ی روتر ها را می توان ارسال دیتا های تصویری یا ویدیویی و یا متنی و … از مبداء به مقصد بیان کرد. روتر ها را می توان از دسته تجهیزات اکیتو شبکه دانست که می توانند با سرعت بالایی دیتا را جا به کنند.

برای مثال زمانی که شما می خواهید یک پیام تصویری را برای دوست خود در یک شهر دیگر ارسال کنید، همان طور که قبل تر هم گفته شد، ابتدا این تصویر از طریق اینترنت به روتر ارسال می شود و از طریق روتر شما به روتر دوست شما ارسال شده و سپس به دست دوستتان خواهد رسید.

این سلسله مراتبی است برای استفاده از اینترنت در همه جای دنیا. البته گفتنی است که بعضی از روتر ها از درگاه USB بهرمند هستند و می توانند به دستگاه های ذخیره ساز خارجی جهت اشتراک گذاری خدمات ارائه کنند.

انواع روتر

روتر ها را به چندین گروه می توان دسته بندی کرد. یکی از آن ها تقسیم روترها به دو دسته ی روتر های نرم افزاری و روتر های سخت افزاری است که روتر های سخت افزاری سرعت بالا و قابلیت اعتماد بیشتری نسبت به روتر های نرم افزاری دارند.

یک دسته بندی دیگر از روتر ها خلاصه می شود در روترهای مسیریاب و روتر های یر متمرکز و روتر های سیمی و روتر های مجازی. ما در این قسمت هر یک از این نمونه ها را برای شما بیان می کنیم.

Wired Router ( روتر های سیمی )

روتر های سیمی دارای کیفیت و همچنین قدرت بسیار بالایی دارند و به همین دلیل در بسیاری از سازمان ها و شرکت های بزرگ کاربرد دارد. روتر های سیمی همانطور که از نام آن مشخص است توسط سیم به دستگاه های شما متصل می شود. این روتر ها دارای یک پورت اتصال به اینترنت و همچنین دارای چند پورت خارجی هستند که دستگاه ها از طریق آن به این روتر متصل می شوند.

Core Router ( روتر مسیریاب اصلی )

این روتر ها دیتا های شما را در یک شبکه مسیریابی می کند به همین دلیل این روتر ها را مسیریاب نیز می گویند. این نوع روتر ها از آنجایی که برای کار های تخصصی کاربرد دارند، اغلب در اَبَر شبکه ها استفاده می شوند.

Virtual Router ( روتر مجازی )

از سری روتر های نرم افزاری می توان به این روتر اشاره کرد. این روتر همچون دیگر نرم افزار ها بر روی سیستم ها متصل می شود و در واقع یک روتر را شبیه سازی می کند. همان طور که قبل تر نیز گفته شد، روترهای سخت افزاری بسیار پر کاربرد تر از نمونه های نرم افزاری می باشد.

Edge Router ( غیر متمرکز )

یکی از کم ظرفیت ترین انواع روتر، روتر غیر متمرکز می باشد. این نوع از روتر جهت اتصال شبکه داخلی به شبکه خارجی استفاده می شود.

چرا باید از روتر استفاده کنیم

روتر ها دارای مزایای زیادی هستند و همین مزایا موجب می شود که استفاده از روتر ها بسیار پر کاربرد شود. یکی از این مزیت هایی که روتر ها دارند امنیت است. در زمان ارسال داده ها تمام داده ها در بستر شبکه قرار می گیرد و روتر ها فقط بخشی از آن را به مقصد نهایی ارسال می کنند

و اینگونه روتر ها موجب می شوند که داده ها به بخش های دیگر نروند و مستقیم به مقصد برسند. روتر ها علاوه بر تضمین امنیت در شبکه موجب افزایش عملکرد شبکه نیز می شوند و سرعت بالایی را در ارسال و دریافت داده ها برای شبکه دارد. همچنین روتر ها برد شبکه را نیز بالا می برند،

برای مثال شما اگر قرار باشد میان دو شهر یک شبکه تشکیل دهید، امکان ندارد توسط کابل این شبکه ایجاد شود، اما در مقابل این روتر ها هستند که این نوع شبکه را می توانند ایجاد کنند. روتر ها موجب بالا بردن قابلیت اطمینان در شبکه می شود و اگر سرور ها از دسترس خارج شوند و یا کابل ها به مشکل بر بخورند، این روتر ها هستند که نمی گذارند شبکه به مشکلی برخورد کند.


پیشنهاد مطالعه بیشتر : سوئیچ شبکه چیست


برند های تولید کننده روتر

شما تا این قسمت از مقاله با روتر و انواع آن به خوبی آشنا شده اید و ما در این بخش برند های تولید کننده روتر هایی را برای شما آورده ایم که در بازار ایران یه راحتی یافت می شوند و همچنین بسیار برند های محبوبی در دنیا هستند.

  • روتر میکروتیک
  • روتر تی پی لینک
  • روتر دی لینک
  • روتر سیسکو
  • روتر تندا

تفاوت روتر های بی سیم و سیمی

روتر های سیمی به طور کلی بسیار پر سرعت تر داده ها را انتقال می دهند و این در حالی است که در نمونه بی سیم خود، سرعت انتقال به اندازه ی روتر های سیمی نمی باشد. روتر های سیمی همانطور که از نام آن مشخص است نیاز به سیم کشی و کابل کشی دارد و نصب و راه اندازی آن ممکن است شما را به دردسر بیاندازد

و این مشکل برای روتر های بی سیم صدق نمی کند. این دو نوع از روتر ها از لحاظ کارایی مانند هم عمل می کنند و تنها مزیت و معایبی که دارند سیمی بودن و غیر سیمی بودن و سرعت انتقال داده ها می باشد.

تفاوت روتر و مودم

روتر و مودم در رابطه به کارایی و کاربرد با یک دیگر کاملا متفاوت هستند. یک روتر قادر است، چند شبکه را به یک دیگر متصل کند و در واقع این روتر ها هستند که سیستم های شما اعم از لپ تاپ و موبایل و کامپیوتر را به اینترنت دریافتی از مودم متصل می کند و این موضوع یعنی روتر ها به تنهایی توانایی اتصال به اینترنت را ندارند.

اما در مقابل مودم ها خود به اینترنت متصل هستند و این اینترنت را به روتر ها متصل می کنند تا شما بتوانید از طریق دستگاه های خود به اینترنت متصل شوید. یکی دیگر از تفاوت های مهم روتر و مودم را می توان از توانایی اتصال اینترنت روتر به چندین دستگاه بیان کرد که این قابلیت در مودم وجود ندارد.

مقاله ی کامل این بخش را می توانید در مطلب تفاوت مودم و روتر بخوانید.

سخن پایانی

ما در این مقاله سعی کردیم شما را با روتر و انواع آن آشنا کنیم. اما به عنوان آخرین نکته باید به شما این موضوع را بازگو کنیم که همواره با توجه به نیاز شبکه خود قطعات و روتر ها را خریداری نمایید. این امر موجب کاهش هزینه های شما برای کسب و کارتان می شود.

پس ابتدا نیاز کسب و کار خود را شناسایی نمایید و با توجه به پیشرفت روزانه ی تکنولوژی بیشتر توصیه می شود که روتر های سیمی را خریداری کنید چرا که اطمینان و امنیت بالایی دارند و همان طور که گفته شد دارای سرعت بیشتری هستند.

تجهیز شبکه فیدار به عنوان وارد کننده انواع تجهیزات شبکه از جمله انواع سرورهای hp در ایران می باشد که می توانید برای مشاوره و خرید سرور HPE با مشاوران ما ارتباط گرفته و نوع سرور و کانفیگ خود را اعلام کنید تا در کوتاه ترین زمان ممکن برای شما اماده و ارسال شود