هیچ محصولی در سبد خرید نیست.
انواع سرور شبکه
انواع سرور شبکه
سرور و شبکه از جمله مفاهیمی می باشد که به گوش بسیاری از ما آشنا می باشد، مخصوصا اینکه امروزه بسیاری از نیاز های ما توسط اینترنت رفع می شود و این سوال در ذهن بسیاری از کاربران فعال در دنیای اینترنت به وجود می آید که سرور چیست؟ شبکه چیست؟
- انواع سرور شبکه
- وب سرور ( Web Server )
- سرور پروکسی ( Proxy Server )
- ماشین مجازی ( Virtual Machine )
- سرور پروتکل انتقال فایل (File transfer protocol server)
- سرور برنامه ( Web Application )
- فایل سرور ( File Server )
- سرور پایگاه داده ( Database Server )
- سرور ایمیل ( Mail Server )
- سرور چاپ ( Print Server )
- سرور سیستم نام دامنه ( Domain Name System Server )
- سرور اشتراک یا همکاری ( Collaboration Servrer )
- سرورهای بازی ( Gaming Server )
به صورت کلی تمامی سرچ های ما در شبکه های بزرگ اینترنتی انجام می شود و این سرویس دهی ها همه و همه توسط شبکه و سرور در اختیار شما قرار می گیرد.
اینکه سرور چیست در نوع بکارگیری آن خلاصه می شود و با توجه به آن تعاریف مختلفی برای سرور به وجود آمده است، اما اگر بخواهیم خیلی خلاصه شما را با مفهوم سرور آشنا کنیم، باید بگوییم، سرورها مجموعه سیستم های همیشه فعالی هستند که به دیگر سیستم ها سروریس دهی و خدمات ارائه می دهند
و اگر شما می خواهید صاحب یک کسب و کار اینترنتی قدرتمند باشید، قطعا به دنبال سرور های مفید و مرتبط به کسب و کارتان و همچنین راه اندازی یک شبکه قدرتمند برای کسب و کار خود هستید و نیاز دارید با انواع سرور های شبکه به طور کامل آشنا شوید تا بتوانید بهترین اتاق سرور را برای کسب و کار خود تشکیل دهید.
ما در این مقاله قصد داریم شما را با سرور ایده آل کسب و کار خود آشنا کنیم، پس با ما همراه باشید تا به طور کامل با انواع سرور های شبکه آشنا شوید.
وب سرور ( Web Server )
وب سرور نرم افزاری است که به جهت ارائه اطلاعات دیگر سرویس های درخواست شده در قالب یک صفحه وب به کاربران اینترنت بر روی سرورها و یا حتی کامپیوتر ها نصب می شوند و این بدان معناست که تمامی اطلاعاتی که از طریق وب سرور بر روی سیستم شما به نمایش در می آید به صورت یک فایل HTML به همراه تصاویر و متن و فایل CSS و JavaScript می باشد.
اگر بخواهیم مفهوم وب سرور را به بیان ساده تر برای شما شرح بدهیم باید بگوییم زمانی که شما در یک سایت سرچ انجام می دهید، این وب سرور ها هستند که درخواست شما تحت پروتکل HTTP که مخفف Hypertext Transfer Protocol می باشد را دریافت کرده، سپس پردازش می کنند و فایلی درخواستی شما را برایتان ارسال می کند.
از جمله کارایی هایی که وب سرور در استفاده ی روزمره از اینترنت در اختیار ما می گذارد، می توان به موارد زیر اشاره کرد:
- استفاده از ایمیل و ارسال و دریافت ایمیل ها
- انتشار صفحه های وب
- دانلود کردن درخواست ها برای پروتکل انتقال فایل
وب سرور ها در جهان اینترنت به دو نوع ثابت و پویا تقسیم می شوند. وب سرور های ثابت، همواره محتوایی ثابت را برای شما نمایش می دهد و به این صورت کار می کند که سرور تمام فایل را به همان شکل که هست به شما ارائه می دهد. این در صورتی است که وب سرور های پویا از طریق نرم افزار ها و وب اپلیکیشن ها قادر به بروزرسانی محتوا و فایل میزبان می باشد.
از نمونه وب سرورهای پرطرفدار در بازار می توان به موارد زیر اشاره کرد:
- آپاچی سرور
- ISS که مخفف عبارت Microsoft Internet Information Services می باشد
- Nginx سرور
- لایت اسپید
سرور پروکسی ( Proxy Server )
اگر شما یکی از کاربران برنامه ی محبوب تلگرام باشید، حتما نام پروکسی را بسیار شنیده اید و حال ما می خواهیم شما را با معنای دقیق این مفهوم آشنا کنیم. به صورت کلی تمامی سیستم هایی که به شبکه های اینترنتی متصل هستند دارای یک آدرس IP ( Internet Protocol ) می باشند،
بسیار پیش می آید که ما می خواهیم به سرور ها و یا وب سایت هایی متصل شویم که محدود شده اند یا زمانی را تصور کنید که به دلیل حفظ امنیت سرور خود نمی خواهید با هویت اصلی و آدرس ای پی اصلی خود به یک وب سایت متصل شوید.
اینجاست که پروکسی سرور ها به داد ما می رسند و می توانند امنیت سرور خصوصی ما را تامین کنند. اگر بخواهیم Proxy Server را ساده تر بیان کنیم باید بگوییم، هر سرور پروکسی یک واسطه میان کاربر و اینترنت می باشد.
برای بیان کاربرد های سرور پروکسی می توان به موارد زیر اشاره کرد:
- امنیت
- فایروال
- فیلتر های محتوایی
- ذخیره سازی موقت
ماشین مجازی ( Virtual Machine )
ماشین مجازی که با نام VM نیز شناخته می شود به شما این امکان را می دهد تا از چندین نرم افزار مجازی به جای کامپیوترهای فیزیکی استفاده کنید و امکان اجرای برنامه ها و اپلیکیشن های مختلف روی یک دستگاه فیزیکی مانند سیستم کامپیوتر یا سرور فیزیکی را برای شما فراهم می کند.
ماشین مجازی پس از نصب به شما این امکان را می دهد تا سیستم عامل مورد نظر خود را بدون توجه به سیستم عامل میزبان نصب کنید و در واقع شما می توانید با یک ماشین مجازی برروی کامپیوتر خود یک سیستم کامل دیگر را داشته باشید.
مزایای ماشین مجازی VM را می توان در موارد زیر خلاصه کرد:
- شما با استفاده از VM نیازی به استفاده از چندین سیستم های سخت افزاری ندارید.
- VM ها نیاز شما به استفاده از چندین سرور مختلف را کاهش می دهد.
- به شما امکان اجرای همزمان اپلیکیشن ها را روی یک سرور می دهد.
- لایه ای امنیتی را برای شما فراهم می کند.
- مدیریت VM ها بسیار آسان می باشد.
- اگر مورد حمله سایبری قرار بگیرید، بسیار راحت می توانید VM را بازیابی کنید.
سرور پروتکل انتقال فایل (File transfer protocol server)
پروتکل انتقال فایل که در حوزه شبکه آن را با نام FTP سرور می شناسند و یک روش برای انتقال فایل های حساس و یا با حجم بالا بین دستگاه ها و کاربران یک شبکه می باشد. ما در فعالیت های روزانه خود در حوزه اینترنت ممکن است فایل های بسیاری را به اشتراک گذاریم
و برای ایمن بودن کار می توانیم از این روش بهره ببریم. کاربران شبکه برای بهره گیری از این پروتکل FTP باید در سرور های FTP احراز هویت نمایند تا مجوز اتصال را دریافت کنند و سپس در شبکه از این روش برای اشتراک گذاری فایل های خود استفاده نمایند.
موارد زیر از سری مزایا و کاربرد های این فرآیند اشتراک گذاری در اختیار کاربران قرار می دهد:
- اشتراک گذاری فایل های حجیم و سنگین
- اشتراک گذاری فایل های حساس
- قابلیت کنترل از راه دور
- قابلیت مدیریت تمامی فایل ها
- ذخیره تمامی اطلاعات سایت
سرور برنامه ( Web Application )
در شبکه ها اپلیکیشن سرور ها هستند که وظیفه ی سرویس دهی نرم افزار ها را بر عهده دارند و در واقع سرور برنامه، به شکل میزبان در شبکه قرار می گیرد و استفاده از برنامه ها را برای کاربران شبکه آسان می کند و همچنین به مدیریت عملیات برنامه ها و کاربران نیز می پردازد.
نحوه کار اپلیکیشن سرورها به این صورت است که به شکل واسطه ای میان کاربران یک وبسایت و پایگاه های داده عمل می کند.
از محبوب ترین اپلیکیشن سرورهای موجود در بازار می توان به موارد زیر اشاره کرد:
- JBoss
- Oracle WebLogic
- Glassfish
فایل سرور ( File Server )
یکی از موارد و مفاهیمی که در کسب و کارهای اینترنتی و امروزی بسیار به گوش ما آشنا است، نام فایل سرور می باشد. فایل سرور ها در شبکه به شما امکان ذخیره فایل ها و اطلاعات را بر روی خود می دهد و شما می توانید تمامی فایل های خود را در این سرور مجازی ذخیره کنید
به شکلی که ذره ای از فضای سیستم خود را درگیر نخواهید کرد و همچنین با هر سیستم متصل به شبکه به اطلاعات خود دسترسی خواهید داشت. شما می توانید با استفاده از فایل سرور به راحتی فایل های مورد نظر خود را در شبکه با امنیت کامل میان کاربران به اشتراک گذارید و شما با استفاده از فایل سرور قادر به مدیریت آسان فایل های خود خواهید بود .
از مزایای فایل سرور می توان به موارد زیر اشاره کرد :
- مرتب سازی فایل ها
- اشتراک گذاری آسان فایل ها
- فضای ذخیره سازی بالا
- امنیت بالا
- بکاپ گیری راحت
- هزینه پایین
سرور پایگاه داده ( Database Server )
یکی دیگر از سرور هایی که کارایی بالایی دارد و بسیاری از کسب و کارها مختلف اینترنتی از آن جهت ذخیره داده ها و مدیریت داده های خود از آن استفاده می کنند، سرور های پایگاه داده می باشد.
این سرور به شما در جهت بروزرسانی داده ها و مدیریت و امنیت و فراهم کردن دسترسی هم زمان کاربران شبکه به داده ها کمک بسیاری می کند. سرور پایگاه داده به مدیریت شبکه، تبادل ایمیل ها، عملیات های حسابداری و … در شبکه می پردازد.
از محبوب ترین سرور پایگاه داده می توانیم به موارد زیر اشاره کنیم:
- SQL Server
- MYSQL
- DB2
- Oracle
بسیاری از برنامه نویس ها از این پایگاه های داده جهت مدیریت داده های خود استفاده می کنند. از محبوب ترین از میان آن ها MSQL می باشد که توسط شرکت ماکروسافت طراجی شده است.
سرور ایمیل ( Mail Server )
ایمیل سرور های، کامپیوتر هایی هستند که به مدیریت پیام های ایمیل اعم از ذخیره و پردازش ایمیل ها می پردازند. شما زمانی که ایمیلی را برای دوستان خود ارسال می کنید، در واقع این ایمیل سرور ها هستند که ایمیل شما را از فرستنده گرفته و تحویل گیرنده می دهند.
ایمیل سرور ها به شما امکان استفاده از دامنه ایمیل ایمن را به شما می دهد و از ایمیل های شما از زمان ارسال تا رسیدن به مقصد محافظت می نماید. به عبارت دیگر ایمیل سرور ها دو هدف را دنبال می کنند، اول اینکه امکان ارسال پیام و ایمیل را برای شما راحت می کند و دوم فرایند ارسال ایمیل ایمنی را برای شما فراهم می کند.
ایمیل سرور ها را می توان به انواع زیر تقسیم بندی کرد:
- سرور های SMTP
- سرور های Web Mail
- سرورهای Imap Mail
- سرورهای POP3
سرور چاپ ( Print Server )
پرینت سرور یا همان سرور چاپ از جمله سرور هایی است که به مدیران کسب و کار ها در کاهش هزینه های شرکت کمک می کند. اگر شما مدیر یک شرکت و کسب و کار هستید و می دانید که بیشتر پرسنل شما نیاز به چاپگر دارد، به جای خرید چندین چاپگر برای کاربران خود می توانید از سرور چاپ استفاده نمایید.
سرور چاپ به کاربران شبکه امکان اتصال به یک پرینتر یا چاپگر را می دهند به طوری که تمامی کاربران شبکه می توانند نیاز های چاپی خود را با استفاده از یک چاپگر مرکزی انجام دهند. Print Server ها دارای دونوع سخت افزاری و نرم افزاری می باشند.
سرور سیستم نام دامنه ( Domain Name System Server )
سرور سیستم نام دامنه که در حوزه فناوری اطلاعات با نام DNS سرور شناخته می شود و از جمله بخش های پر اهمیت شبکه به شمار می رود. دی ان اس سرور ها را می توان یک دفترچه بزرگ (دیتابیس بزرگ ) اینترنت در نظر گرفت که وظیفه دارد تا ما هر آدرسی را که در مرورگر سیستم وارد می کنیم،
آن را به IP تبدیل کرده و همچنین IP نتیجه را برای ما نشان می دهد. پس این DNS سرور ها هستند که قادر هستند برای کامپیوتر نام سایت ها را به ای پی ترجمه کنند.
از انواع DNS سرور می توان به موارد زیر اشاره کرد:
- DNS Resolver
- DNS Root Server
- Authoritartive DNS Server
سرور اشتراک یا همکاری ( Collaboration Servrer )
سرور اشتراک یا کولبوریشن سرور ها به کاربران یک کسب و کار این امکان را می دهد تا بدون در نظر گرفتن موقعیت مکانی آن ها با استفاده از اینترنت و یا حتی اینترانت بتوانند با یک دیگر ارتباط برقرار کنند و داده ها و اطلاعات و اسناد و مدارک کاری را به راحتی بین یک دیگر اشتراک گذاری نمایند و در فضای مجازی ایجاد شده به فعالیت کاری خود بپردازند.
سرورهای بازی ( Gaming Server )
امروزه یکی تفریحاتی که توجه تمامی انسان ها را به خود جلب کرده است بازی های آنلاین است. بهتر است بدانید که این بازی ها تماما مدیون گیم سرور ها هستند. سرور های بازی هستند که میزبانی بازی ها را بر عهده می گیرند و به شما اجازه می دهند تا با استفاده از اینترنت به یکدیگر متصل شده
و با دوستان خود در سراسر دنیا بازی کنید. بهترین سرور های بازی از نظر گیمر ها آن دسته از سرور هایی می باشند که ابتدا بدون تاخیر و روان و دارای امینت باشند.
گیم سرورها دارای انواع مختلفی است که در این قسمت برای شما آورده ایم :
- سرورهای اختصاصی یا Dedicated Servers
- سرورهای ابری یا Cloud Servers
- سرور های نظیر به نظیر یا P2P
- سرور های مود شده یا Modded Servers
- سرورهای مجازی و مخصوصی یا Virtual Private Servers
- سرورهای ترکیبی یا Hbrid Servers
سخن پایانی
ما در این مقاله انواع سرور های ضروری موجود را برای شما معرفی کردیم تا اگر شما صاحب کسب و کار هستید یا به طور کلی نیاز به یک سرور برای خود دارید، قادر باشید سرور مورد نیاز خود را برگزینید. اما در کل برای خرید و انتخاب سرور ها حتما این به امنیت و بازیابی دیتا ها توجه کنید.
حتما سروری را انتخاب نمایید که با بودجه و نیاز شما هم خوانی داشته باشد و سرور های خود را از فروشگاه های معتبر خریداری نمایید.از این که تا پایان این مقاله ما را همراهی نمودید، سپاس گزاریم. منتظر تجربیات شما و سوالات شما در بخش نظرات هستیم.
اگر نیاز به خرید سرور استوک hp را دارید می توانید با کارشناسان ما قبل از اقدام به خرید مشورت داشته باشید تا بتوانید بهترین نوع سرور را برای کسب و کار خود انتخاب کنید.