هیچ محصولی در سبد خرید نیست.
هارد چیست
در این مطلب قصد داریم تا در مورد اینکه هارد چیست برای شما عزیزان توصیح دهیم اگر شکا هم بدنبال این هستید که بدانید هارد چیست و از کاربردهای آن مطلع شوید پس تا آخر این مقاله با ما همراه باشید.
هارد دیسک یک دستگاه الکترومکانیکی ذخیره سازی داده های دیجیتالی است که با بهره گیری از صفحات دایره ای شکل که با مواد مغناطیسی پوشانده شده است انجام می گیرد. این صفحات با هدهای مغناطیسی که معمولاً روی بازوی متحرک چیده شده اند، داده ها را بر روی سطوح صفحات می خواند و می نویسد و به عبارتی می توان گفت آنها را ذخیره و نگهداری می کند. هارد دیسک ها یک نوع ذخیره سازی غیر فَرار هستند که حتی در زمانی که سیستم شما خاموش باشد می تواند از داده های شما نگهداری و محافظت کند. هارد در دوربین های مداربسته و سیستم های امنیتی نقش بسیار مهم و حیاتی را دارند که همواره پیشنهاد می شود تا از بهترین هارد دوربین مداربسته استفاده شود.
انواع مدل های ذخیره سازی
در این قسمت به انواع مدل ذخیره سازی می پردازیم
پروتکل ذخیره سازی SAS
همانطور که از نام آن مشخص است، SAS پروتکل ارتباطی است که به صورت P2P و سریال ارتباط برقرار میکند. این پروتکل از مجموعه دستورات SCSI و مکانیزم پیشرفته SCSI در صف، استفاده میکند. در محیط های enterprise ، استاندارد SCSI جایگاه خود را در سیستم های high end تثبیت کرده است. از دلایل آن میتوان به مجموعه دستورات قدرتمند و توانمندتر، مکانیزم صفبندی بهتر و معمولا کیفیت فیزیکی اجزاء بالاتر نسبت به درایوهای SATA اشاره کرد. تمامی اینها باعث میشود اینترفیس هایی که بر پایه SCSI هستند. مانند اینترفیس های SAS و FC ، بهترین انتخاب برای کارهای مهم و حیاتی که پرفورمنس بالایی هم نیاز دارند باشند. البته این موضوع را هم در نظر بگیرید که پرفورمنس بالا با هزینه ی بالا بدست می آید. بنابراین در حجم برابر، درایوهای SAS از درایوهای SATA گرانتر هستند.
[irp posts=”3381″ ]
پروتکل ذخیره سازی SATA
SATA توسط Serial ATA Working Group در سال ۲۰۰۳ به عنوان جایگزینی برای PATA معرفی شد. هر دو اینترفیس از مجموعه دستورات ATA استفاده میکنند. در اینترفیس PATA اطلاعات به صورت موازی در چند رشته انتقال میافتند. بالا بردن نرخ انتقال اطلاعات موجب ایجاد ناهماهنگی و مشکل در رسیدین اطلاعات میشد. از اینرو در افزایش نرخ انتقال آنها محدودیت وجود داشت.
در سمت دیگر اینترفیس SATA به صورت سری اطلاعات را انتقال می دهد. و این امر باعث میشود بتوانیم نرخ انتقال اطلاعات را در این اینترفیس افزایش دهیم. اینترفیس SATA با توجه بالاتر بودن نرخ انتقال اطلاعات، به مقدار قابل توجهی از اینترفیس PATA سریع تر میباشد.
پروتکل ذخیره سازی NL-SAS
درایوهای Nearline SAS که مختصرا NL-SAS نامیده می شوند، ترکیبی از درایوهای SAS و SATA می باشند. درایوهای NL-SAS از اینترفیس و پروتکل SAS برای برقراری ارتباط استفاده میکنند. اما پلتر و RPM درایوهای SATA را در خود دارند. در واقع اجزاء داخلی درایو از اجزاء درایوهای SATA تشکیل شده (سخت افزار) و کنترلر و اینترفیس و پروتکل آن (نرم افزار) از درایو SAS گرفته شده است.
تاریخچه ای از اینکه هارد دیسک چیست
اولین هارد درایو توسط آی بی ام _IBM_ در ۱۳ سپتامبر ۱۹۵۶ (رویداد کامپیوتری بزرگ در سال ۱۹۵۶: دو رایانه IBM ۳۰۵ RAMAC در تاریخ ۱۳ سپتامبر ۱۹۵۶، IBM ۳۰۵ RAMAC اولین رایانه ای است که با یک هارد دیسک حمل می شود. هارد دیسک حاوی ۵۰ عدد پلاستیکی ۲۴ اینچی بود و توانست ۵ میلیون کاراکتر را ذخیره و یک تن را وزن کند) به بازار معرفی شد. IBM آغاز شده توسط Herman Hollerith به عنوان شرکت ماشین آلات تابلو سازی در سال ۱۸۹۶ و بعدا در تاریخ ۱۶ ژوئن ۱۹۱۱ در ایالت نیویورک به عنوان شرکت محاسباتی – تابعه – ضبط ، ( CRT ) یک تلفیق شرکت مقیاس محاسبات و زمان ثبت بین المللی شرکت. در سال ۱۹۲۴ C-T-R نام «ماشین آلات بین المللی کسب و کار» (آی بی ام) را به دست آورد.
اولین بار برای ساخت ساعت ها و زمان نگهداری و ضبط سیستم ها، در نهایت فروش بخش تجهیزات خود را به شرکت Recorder Timex در سال ۱۹۵۸ فروش داد. امروز IBM یکی از مشهورترین و موفقترین شرکتهای کامپیوتری در جهان است و بعضی اوقات Big Blue نامیده میشود. هارد در ابتدا برای سیستم RAMAC ۳۰۵ با ظرفیت ذخیره سازی ۵ مگابایت و هزینه ای حدود ۵۰،۰۰۰ دلار (۱۰،۰۰۰ دلار برای هر مگابایت) استفاده شد. هارد دیسک ساخته شده است به کامپیوتر و قابل جابجایی نیست. در سال ۱۹۶۳ اولین هارد دیسک قابل جابجایی با ظرفیت ۲,۶ مگابایت حافظه را توسعه داد.اولین هارد دیسک با ظرفیت ذخیره سازی یک گیگابایت نیز توسط IBM در سال ۱۹۸۰ (رویداد کامپیوتری بزرگ در سال ۱۹۸۰.)
MS-DOSIBM Paul Allen و Bill Gates را برای ایجاد یک سیستم عامل برای یک کامپیوتر جدید استخدام می کند. این جفت حقوق را به یک سیستم عامل ساده تولید شده توسط سیاتل کامپیوتر محصولات می بخشد و از آن به عنوان یک الگو استفاده می کند. IBM اجازه می دهد تا دو را به حفظ حقوق بازاریابی به سیستم عامل، به نام DOS توسعه یافت. این وزن ۵۵۰ پوند و هزینه ۴۰،۰۰۰ دلار بود. ۱۹۸۳ معرفی اولین هارد دیسک ۳,۵ اینچی، توسط Rodime توسعه داده شد. این ظرفیت ذخیره سازی ۱۰ مگابایت بود.Seagate اولین شرکتی بود که در سال ۱۹۹۲ با یک درایو دیسک ۷۲۰۰ دور در دقیقه معرفی کرد. Seagate همچنین اولین هارد دیسک ۱۰،۰۰۰ مگابایتی را در سال ۱۹۹۶ و اولین دیسک سخت ۱۵،۰۰۰ مگا پیکسل در سال ۲۰۰۰ معرفی کرد.
اولین درایو حالت جامد (SSD ) همانطور که امروز می دانیم توسط شرکت SanDisk در سال ۱۹۹۱ با ظرفیت ذخیره سازی ۲۰ مگابایت ساخته شد. اما این یک SSD مبتنی بر فلاش نبود، که بعدها در سال ۱۹۹۵ توسط M-Systems معرفی شد. این درایوها نیازی به باتری برای ذخیره داده ها در تراشه های حافظه ندارند، و آنها را یک رسانه ذخیره سازی غیر قابل ذخیره می کند.
[irp posts=”4869″ ]
هارد دیسک چیست
دیسک سخت یا (Hard Drive Disk ) یکی از انواع حافطه های ذخیره سازی جانبی کامپیوتر است و هچنین حافظه دائمی کامپیوتر نیز خوانده می شود. مخفف انگلیسی هارد دیسک با نامHDD نیز شناخته می شود. ساختار هارد دیسک طوری است که معمولا به آن هارد های مکانیکی نیز می گویند که علت آن داشتن قطعه های محرک برای نوشتن و خواندن اطلاعات است. هارد دیسک به نام های زیر نیز شناخته می شود:
• Hard Drive ) درایو سخت)
• Hard Disk (HD) ) دیسک سخت)
• Disk Drive ) درایو دیسک)
• Disk File ) دیسک فایلها)
• ( Direct Access Storage Device (DASD) فضای ذخیره سازی با دسترسی مستقیم)
• Fixed Disk ) دیسک ثابت)
• Hard ) هارد )
انواع هارد
حال که متوجه شدیم هارد چیست به این می رسیم که انواع هاردها کدامند، هاردها از انواع مختلفی برخوردار هستند که در اینجا برای شما آنها را نام برده ایم.
هاردهای SSD
هارد SSD مخفف solid state drive است. علت نامگذاری این هاردها ساختار متفاوت درونی آنهاست، چرا که اجزای داخلی آن حرکتی نداشته و ساز و کارش مبنی بر چرخش دیسک نیست. تفاوت اصلی هارد دیسک HDD و SSD این است که هارد دیسکها الکترومکانیکی هستند اما SSD ها الکترونیکی. در اینگونه هاردها، اطلاعات دیگر روی دیسک چرخان ذخیره نشده و به جای آن روی فلش ناند Flash NaND جای میگیرد. از جمله مزایا فلش ناندها این است که بدون منبع انرژی حالت شارژ و دشارژ خود را حفظ میکند، در نتیجه در گروه حافظه های غیرفرار جای میگیرد. علاوه بر این، این نوع هاردها سرعت بالاتری در انتقال داده دارند، چرا که عاری از قطعات متحرک هستند. از دیگر مزایا SSD ها داشتن سر و صدای کمتر و بالا بودن مقاومت هارد در برابر ضربه است که این هم، به نداشتن قطعات متحرک برمیگردد. از طرف دیگر کاهش مصرف انرژی و تولید گرمای کمتر نه تنها به افزایش سرعت سیستم کمک کرده بلکه سرعت خالی شدن باتری لپ تاپ را کم و عمر مادربرد را افزایش میدهد. SSD در هنگام بازنویسی فایل ها نسخه جدید را در موقعیت جدید ذخیره میکند اما در هاردهای دیگر HDD در همان محل قبلی ذخیره شده و در صورت رخ دادن هرگونه اشتباهی فایل اصلی هم پاک میشود.
[irp posts=”5002″ ]
هارد NVMe
هارد nvme در سال 2013 روانه بازار شد. NVMe مخفف Nonflatile Memory Express می باشد. این هارد از نظر دسته بندی در گروه هاردهای SSD قرار میگیرد. این نوع هارد به اسلات PCI روی مادربرد، متصل میشود. از دیگر کاربردهای این هارد، استفاده آنها به عنوان هارد ثانویه است. سرعت این نسل هارد معادل 32 گیگابایت بر ثانیه بوده و توان خروجی آن تا ۳.۹ گیگابایت بر ثانیه میرسد.
هارد IDE
IDE مخفف integrated drive electronics به معنی درگاه الکترونیکی مجتمع است. همچنین به آن ATA نیز میگویند که به parallel اشاره دارد. این بدین معناست که هارد به صورت موازی کار میکند در اینجا منظور کابل هارد است که تقسیم کنندههای pins می باشد؛ اطلاعات را ارسال میکند و از طرف دیگر دریافت میکند. این اسم پس از ظهور هارد SATA بر آن اطلاق شد. سرعت انتقال دادهها در این نوع ۵ الی ۱۳۳ مگابایت است.
هارد SCSI
SCSI مخفف small computer system interface است، که به ورودی برای وصل شدن اسکنر، چاپگر و هر چیزی که دسترسی و اجازه به اتصال برای خروجی SCSI را دارد، اشاره میکند؛ و شرکت اپل طراح این نوع است. سرعت انتقال داده در سال ۱۹۸۶ به ۵ مگابایت بود و اکنون به سرعت ۶۴۰ مگابایت رسیده است. کابل ابتدایی آن در ابتدا ۶ متر بود اما بعدها به ۱۲ متر ارتقا یافت. نکته حائز اهمیت این است که در این نوع میتوان مستقیم به رم متصل شد و اکثرا برای سرور و پایگاه داده با حجم بالا مناسب است. لازم به ذکر است که تمام مادربردها این نوع را پشتیبانی نمیکند، و به کارت کنترل SCSI و SAS نیاز دارد.
هارد اکسترنال چیست
همون هارد اینترنال کامپیوتر یا لپ تاپ هست که فقط پوشش و پورت متفاوت داره . یعنی اگه اگه قاب هارد اکسترنال رو باز کنید ، یه هارد معمولی می بینید . فرقی نمی کنه هارد HDD باشه یا حافظه SSD . پورت های هارد اینترنال جوری طراحی شده که به مادربورد کامپیوتر یا لپ تاپ وصل بشه، اما پورت هارد اکسترنال رو معمولا به صورت USB طراحی می کنن که راحت بتونه از خارج دستگاه به دستگاه وصل بشه .
هارد اینترنال چیست
برای استفاده در کیس کامپیوتر طراحی شده است و درون کامپیوتر به صورت ثابت قرار می گیرد. شما می توانید هارد اینترنال خود را به کامپیوترهای متعددی وصل کنید؛ اما باید این را بدانید که هارددیسک داخلی یا هارد اینترنال شما برای جا به جایی مداوم و مکرر ساخته نشده است. باز کردن و بستن هارد داخلی درون کیس، به مراتب زمان بیشتری را از شما خواهد گرفت. همچنین، ممکن است طی انجام این فرایند با مشکلات و درد سرهای خاص خود مواجه شوید.
1. Platter صفحه ذخیره سازی دیتا
یکی از اجزای داخلی هارد دیسک اینترنال یا اکسترنال، پِلَتِر(Platter) است. پلتر معمولا در قسمت مرکزی هارد دیسک قرار میگیرد.
2. Spindel موتور
اِسپیندِل (Spindel) یا موتور یکی از اجزای داخلی مهم در هارد دیسکهای اینترنال یا اکسترنال است که وظیفهی چرخاندن پلترها (Platters) را دارد.
3. Actuator آهن ربای مغناطیسی
جزو سوم از اجزای داخلی هاردهای اینترنال و اکسترنال Actuator است. این قسمت وظیفهی کنترل کردن بازوی مکانیکی یا همان Head Arm را دارد.
4. Head Arm بازوی مکانیک
بازوی مکانیکی Head Arm چهارمین جزو از اجزای داخلی هاردهای اینترنال و اکسترنال است.
5. Head هِد
وظیفه ی هِد خواندن و نوشتن دادهها به صورت 0 و 1 بر روی قسمتهای بسیار ریز موجود در پِلَـتِـر است. زمانی که هد Head وظیفهی ذخیرهی دادهها را دارد، مقادیر مغناطیسی صفر و یک را در سکتور ها Sector با تغییر دادن قطب مغناطیسی هریک از مکانهای ذخیره داده قرار میدهد.
6. Buffer بافِر
یکی دیگر از اجزای داخلی هارد اینترنال و اکسترنال بافِر Buffer است. در صفحههای چرخشی، عملکرد دیسک درایو تقریباً سه برابر کمتر از اندازه عملکرد انتقالِ دادهها به تراشههای حافظه محدود میکند.
پلاتر چیست
پلاترها قادر به چاپ تصاویر در مقیاس بزرگ هستند و میتوانند با مواد مختلف استفاده شوند. این دستگاهها کاربردهایی مانند چاپ نقشههای معماری، نقشهها، تابلوهای بزرگ یا تبلیغات POP در مغازهها و سوپرمارکتها، چاپهای گالری هنری یا عکسهای بزرگ و غیره دارند. پلاتر از مواد مختلفی استفاده میکند مانند وینیل، بوم، پارچه، کارت، کاغذ، فیلم، کاغذ چسب، کاغذ پوشش داده شده، کاغذ بیلبورد و موادی که میتوانند به صورت ورق یا رول دربیایند.
پلاتر ماشینی است که نقشههای گرافیکی بُرداری را تولید میکند. پلاترها با استفاده از قلم روی کاغذ خطوط را میکشند، یا در برخی کاربردها، از چاقو برای برش موادی مانند وینیل یا چرم استفاده میکنند که به آنها پلاتر برش نیز میگویند.