هیچ محصولی در سبد خرید نیست.
تفاوت استوریج و انکلوژر
تفاوت استوریج و انکلوژر
پیشرفت روز افزون تکنولوژی در جهان امروزی، چراغ نیاز های جدیدی را در حوزه ی فناوری اطلاعات روشن کرده است. یکی از این چراغ ها مربوط به محافظت از داده ها و اطلاعات روی شبکه و سیستم ها و سرورها است. روش های حل این نیاز به گونه ای طراحی شده است که شما می توانید با توجه به نیازتان از روش های مختلفی برای ذخیره دیتاها استفاده کنید.
همواره باید بر این موضوع توجه داشته باشید که تمامی روش ها دارای مزایا و معایبی هستند که باید با توجه به آن ها تصمیم گیری را انجام داد. از جمله ی این پیکربندی ها که در ذخیره و حفاظت داده های شبکه به ما کمک می کند، انکوژر و استوریج است.
ما در این مقاله قصد داریم شرح کاملی در رابطه با این دو پیکربندی برای شما ارائه دهیم. با ما همراه باشید تا با انکلوژر و استوریج آشنا شوید و روش برتر برای حفاظت اطلاعات شبکه و کامپیوتر را انتخاب نمایید.
استوریج چیست
به بیان ساده، استوریج را می توان یک دستگاه تعریف کرد که به کامپیوتر ها و سرور ها متصل بوده و این دستگاه از انواع رسانه های ذخیره سازی مانند هارد دیسک ها و یا سیستم های Tape و … پشتیبانی می کند. استوریج ها همواره در کنار دستگاه سرور و یا کامپیوتر شما به ذخیره سازی اطلاعات مشغول هستند.
استوریج ها در بازار انواع مختلفی دارند، که به شرح زیر می باشد:
- SAN Storage
- DAS Storage
- Nas Storage
- Tape Storage
از میان این چهار نوع استوریج نام برده شده، DAS و SAN و NAS به دلیل پرکاربرد بودن، دارای اهمیت ویژه ای میان استوریج ها هستند. SAN استوریج مخفف عبارت Storage Area Network می باشد که از جمله راه های ذخیره سازی داده ها می باشد و درواقع یک روش ذخیره سازی دیتا ها بر اساس فایل است. دستگاه های سن، انعطاف پذیری و دسترسی پذیری بالایی را نسبت به دستگاه های نس دارند. از دیگر ویژگی هایی که سن استوریج دارد می توان به کارایی بالا، مقیاس پذیری، قابلیت ارتقاء، مدیریت مرکزی اشاره کرد.
یکی دیگر از مکانیزم های ذخیره سازی NAS استوریج می باشد که مخفف عبارت Network Attached Storage به معنی ذخیره سازی تحت شبکه می باشد و این قابلیت را به شما می دهد تا به راحتی فایل هایی را میان چند کاربر به اشتراک گذارید. می توان در کنار تمام ویژگی های نس استوریج در اینجا به مهم ترین آن ها اشاره کرد که می شود : امنیت بالا، هزینه پایین ( نس استوریج در مقایسه با سن استوریج کم هزینه تر می باشد .) دسترسی از راه دور.
ذخیره ساز مستقیم یا همان DAS استوریج Direct Attached Storage می باشد. این دستگاه های ذخیره ساز به طور کاملا مستقیم به سرور های شما متصل می شوند و می توانید از طریق رابط هایی نظیر: SAS و یا SATA و یا USB آن را به سامانه ها وصل کنید. این دستگاه ذخیره سازی به عنوان یک درایو محلی در سرور شما قرار می گیرد و یکی از ارزان ترین روش ها است.
از معایب DAS می توان به ارتقاپذیری پایین و نیاز به تعویض فضای ذخیره ساز فعلی برای افزودن فضای ذخیره سازی بیشتر اشاره کرد. توجه نمایید که DAS به هیچ عنوان برای سرور هایی که نیاز به ذخیره سازی بزرگ دارند مناسب نمی باشد و بهتر است برای این دسته از سرور ها و سیستم ها از SAN Storage و NAS Storage استفاده شود.
انکلوژر چیست
انکلوژر ها در حفاظت از هارد دیسک ها و اتصال هارد دیسک ها به سیستم و سرور ها به شما کمک می کنند. در واقع انکلوژر نوعی فریم نگهدارنده می باشند که دارای منبع تغذیه و کنترل کننده و هارد دیسک ها است، که کار اصلی آن سرویس دهی به همین هارد دیسک های داخلی آن است. انکلوژر با تامین برق مورد نیاز هارد دیسک ها بسیاری از فشاری که روی کامپیوتر و سرور ها می آید، کاهش پیدا می کند.
شما می توانید با استفاده از یک کابل یو اس بی یک فضای ذخیره سازی را برای چند سرور و یا کامپیوتر فراهم کنید. انکلوژر دیسک ها به شما امکان استفاده همزمان از هارد های SSD و دیگر هارد دیسک ها می دهند. انکلوژر ها با توجه به پوسته فلزی و یا پلاستیکی فشرده ای که دارند، به طور کامل از هارد دیسک های موجود در آن محافظت می نمایند و قادر هستند به طور کلی از درایوهای USB و SATA و SCSI و FireWire پشتیبانی کنند.
انواع انکلوژر
دیسک انکلوژر ها در دو فرم فکتور SFF و LFF در بازار یافت می شوند. نسل های قدیم و جدید انکلوژر ها از لحاظ سرعت تبادل اطلاعات با هم متفاوت هستند، نسل های گذشته انکلوژر دیسک ها دارای سرعت 6G و نسل های جدید آن با سرعت دو برابر گذشته، 12G تولید شدند. شما در انکلوژر های نسل جدید رید کنترلرهای P4080e-p و E208e-p را مشاهده خواهید کرد، همچنین این نسل از انکلوژر ها سازگار با سرور G10 PLUS و G10
یکی از انکلوژر هایی که در بازار بسیار محبوب می باشد، می توان به HPE D200 اشاره کرد این انکلوژر که توسط کمپانی محبوب اچ پی تولید شده است، بسیار کم هزینه و با ظرفیت بالا هستند. این انکلوژر می تواند حداکثر از 96 عدد LFF و یا 200 عدد SFF، پشتیبانی می کند.
در چه جاهایی از انکلوژر استفاده می شود
شمایی که دارای کسب و کاری هستید و نیاز به فضای ذخیره سازی دارید و یا حتی شمایی که برای سیستم و یا سرور داخلی خود نیاز به فضای ذخیره سازی دارید، می توانید از این تکنولوژی استفاده کنید. انکلوژر ها به شما کمک می کند تا فضای ذخیره سازی مناسب را برای ذخیره اطلاعات و داده های خود داشته باشید.
پس اگر شما و کسب و کار شما نیاز به استفاده از چند هارد دارد باید بدانید که انکلوژر ها به شما کمک میکند تا فضای کافی برای ذخیره سازی را داشته باشید و در کنار همه این ویژگی، همانطور که گفته شد موجب جلوگیری در برابر فشار اومدن زیاد به سرورهای شما می شود. یکی از عمده ویژگی هایی که باعث کارایی بهتر انکلوژر ها شده است، مقیاس پذیری و انعطاف پذیری زیاد است.
سخن پایانی
همانطور که قبل تر گفته شد، دیسک انکلوژر ها برای مواقعی که سرور و سیستم شما نیاز به هارد دیسک ها و فضای ذخیره سازی جدیدی داشته باشد، مورد استفاده قرار می گیرد. در این مواقع می توانیم با خرید یک انکلوژر درایو های بیشتری را برروی سرور و استوریج داشته باشیم. حتما توجه نمایید که هنگام خرید دیسک انکلوژر برای سرور های خود، سرورتان ریدکنترلر با پورت اکسترنال داشته باشد.
همچنین حتما توجه نمایید که انکلوژر شما از فرم فکتور مورد نیاز شما را دارا باشد و از طرفی گارانیت محصول خریداری شده را حتما چک نمایید. از نظر تعویض و یا تعمیر انکلوژر، حتما توجه نمایید که که برای تعویض و تعمیر انکلوژر ها باید دارای تخصص باشید، بنابراین برای تعمیر حتما از متخصص ها در این زمینه استفاده نمایید.